Ma hoztam nektek egy gyors vacsorát, mely bulgurból készül, és nagyon egészséges. Érdemes elkészíteni… 🙂
Sült bulgur gránátalma mártással
Hozzávalók:
1 csésze finom/apró szemű bulgur
2 csésze víz
1/2 csésze apróra vágott petrezselyem – fele arányban lehet petrezselyem és koriander levél is
1/4 csésze pirított fenyőmaggal , vagy apróra vágott dió
1/2 csésze apróra vágott lila hagyma
1 zöld hagyma, apróra vágva
3 ek liszt vagy teljes kiőrlésű liszt
1 tojás – felverve
só
bors
1/3 csésze gránátalma koncentrátum
1/3 csésze juhar szirup
3 ek olívaolaj – a sütéshez
Elkészítés:
Tegyük a bulgurt egy tálba és öntsük rá a vizet. Fedjük le és tegyük félre, amíg teljesen puha nem lesz, és a vizet felszívja, kb. 1 óra. Ha kész, villával keverjük össze.
Ezt követően, adjuk hozzá a petrezselymet, fenyőmagot/vagy diót, lilahagymát és a zöldhagymát, és jól keverjük össze egy villával. Keverjük össze a tojást és a lisztet, és adjuk hozzá a bulgurhoz, és gyúrjuk össze a keveréket. Sóval és borssal ízesítsük. Ha szükséges, akkor újabb két ek lisztet adjunk hozzá. Jól gyúrjuk össze.
Ezt követően vizes kézzel, golyókat formázunk, és lapos pogácsa darabokat készítünk. – Úgy, mintha lapcsánkát, tócsnit készítenénk. – Melegítsünk olajat egy serpenyőbe, és közepes lángon, süssük mindkét oldalán kb. 2 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Gránátalma mártás:
A gránátalma koncentrátumot, a juharszirupot és egyharmad csésze vizet keverjük össze egy turmixgépbe, ezt követően egy serpenyőbe forraljuk össze, és lassú tűzzön, főzzük, amíg a szósz beürüsödik, ez kb. 3 perc.
A sült bulgurt gránátalma mártással tálaljuk, megszórjuk petrezselyem és koriander zöld apróra vágott keverékével.
*A bulgurról részletesen a blogomban – „Ez egy aprócska ízbolygó” résznél olvashattok bővebben…
Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: Mariann
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: