Egzotikus élvezet pillanatai…

Ma este hoztam nektek, egy pehely könnyű kis vacsorát, élvezzétek az ízeket…  🙂

Kókuszos csirke saláta – vinaigrette szósszal

Hozzávalók:

4 szelet csirke mell

tej

6 ek kókuszreszelék

2 ek zúzott kukoricapehely morzsa – corn flakes

2 ek kukoricaliszt

2 tojás

csipet só

csipet bors

olíva olaj

egy marék rukolla, vagy saláta, spenót – ízlés szerint

1 reszelt sárgarépa

2 nagy paradicsom, szeletelt

2 kis uborka, szeletelt

Vinaigrette szósz:

1 ek olaj

1 ek méz

1 ek fehér ecet – vagy balzsamecet

2 tk dijoni mustár

Elkészítés:

Egy tálba keverjük össze a vinaigrette szósz hozzávalóit, és tegyük félre.

A csirke mellet mossuk meg, tegyük egy tálba, és öntsünk rá tejet, hogy egy kicsit ellepje, kb. 30 percig áztassuk, de lehet több ideig is. Ettől nagyon omlós lesz a hús, és nem szárad ki. Utána töröljük szárazra a húst. Sózzuk, borsozzuk.

Ezt követően panírozzuk be a húst. Egy tálba keverjük össze a kókuszreszeléket, a corn flakes morzsákat és egy kicsi sót. Egy másik tálba tegyük bele a tojásokat, sózzuk egy picit és verjük fel, egy másikba pedig a kukoricalisztet tegyük.

Ezt követően a húst mártsuk a lisztbe, tojásba, és a kókuszos – corn flakes keverékbe és olajba süssük ki. Aki szeretné sütőben is megsütheti, de ebben az esetben egy kis olajjal spricceljük meg a húst.

Készítsük elő a salátákat egy tányérra, öntözzük meg vinaigrette szósszal és tálaljuk mellé a kisütött húst.

Jó étvágyat!

Gyönyörű szombat estét. 🙂 Üdv, Klarissza

Recpet: Biborka

Tovább a blogra »