A tökéletesség netovábbja…

Tegnap nem tudtam itt lenni veletek, későn értem haza, egy fergeteges Fábry show műsor felvételén vehetem részt, nagyon szuper volt, hihetetlen élményben lesz részetek, ha ti is megnézitek… a kacagás garantált… 🙂

Szóval visszatérve a kedvenc receptjeim világába, ma hoztam nektek egy tökéletes vacsorát, próbáljátok ki, tuti ízleni fog… 🙂

Sajtos croassan/spárgával

Hozzávalók:

1
doboz leveles tészta – szobahőmérsékletű

1 cs. spárgafás szárát távolítsuk el

3 doboz krémsajt

10-15 dkg cheddar vagy más reszelt sajt

1 tk citromlé

¼ tk só

¼
fehér bors

1 tojás sárgája – felverve

¼ csésze vagy 10 dkg sült füstölt szalonna vagy szeletelt gépsonka

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

Egy serpenyőbe tegyük bele a füstölt szalonnát, és enyhén pirítsuk meg. Egy tálba a krémsajtot, cheddar sajttal, citromlével, sült szalonnával, só – bors (ízlés szerint) keverjük össze.

A spárgát mossuk meg és távolítsuk el a végéről a fás szárát, alaposan szárítsuk meg papírtörlővel.

Nyújtsuk ki a leveles tésztát, és tegyünk bele 1 tk krémsajt tölteléket, a végét hajtogassuk be, és tegyük bele a spárgát és tekerjük fel, félhold alakúra.

Ha mindegyikkel készen vagyunk, helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és egy felvert tojás sárgájával, – egy ecset segítségével – a croassan tetejét kenegessük be.

Tegyük a sütőbe és süssük kb. 10 percig. Akkor lesz jó, amikor szép arany barnára sült.

Jó étvágyat.

Üdv, Klarissza

Recept: I.Péter

Tovább a blogra »