Klarissza Blogja

A tökéletesség netovábbja…

Tegnap nem tudtam itt lenni veletek, későn értem haza, egy fergeteges Fábry show műsor felvételén vehetem részt, nagyon szuper volt, hihetetlen élményben lesz részetek, ha ti is megnézitek… a kacagás garantált… 🙂
Szóval visszatérve a kedvenc receptjeim világába, ma hoztam nektek egy tökéletes vacsorát, próbáljátok ki, tuti ízleni fog… 🙂

Sajtos croassan/spárgával
Hozzávalók:
1
doboz leveles tészta – szobahőmérsékletű
1 cs. spárgafás szárát távolítsuk el
3 doboz krémsajt
10-15 dkg cheddar vagy más reszelt sajt
1 tk citromlé
¼ tk só
¼
fehér bors
1 tojás sárgája – felverve
¼ csésze vagy 10 dkg sült füstölt szalonna vagy szeletelt gépsonka

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
Egy serpenyőbe tegyük bele a füstölt szalonnát, és enyhén pirítsuk meg. Egy tálba a krémsajtot, cheddar sajttal, citromlével, sült szalonnával, só – bors (ízlés szerint) keverjük össze.
A spárgát mossuk meg és távolítsuk el a végéről a fás szárát, alaposan szárítsuk meg papírtörlővel.
Nyújtsuk ki a leveles tésztát, és tegyünk bele 1 tk krémsajt tölteléket, a végét hajtogassuk be, és tegyük bele a spárgát és tekerjük fel, félhold alakúra.

Ha mindegyikkel készen vagyunk, helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és egy felvert tojás sárgájával, – egy ecset segítségével – a croassan tetejét kenegessük be.

Tegyük a sütőbe és süssük kb. 10 percig. Akkor lesz jó, amikor szép arany barnára sült.

Jó étvágyat.
Üdv, Klarissza
Recept: I.Péter

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!