Ma hoztam nektek, egy ízletes, gyors vacsorát. Úgy gondolom, hogy a kelbimbó egy kicsit hanyagolva van, a zöldségek között, pedig finom, ízletes egy tál ételként is megállja a helyét. Próbáljátok ki, ízleni fog… 🙂
Hozzávalók:
2 szelet vastag szeletelt bacon – apróra vágva
50 dkg kelbimbó – vágjuk hosszában ketté
1/4 csésze csirke húsleves – leveskockából is jó
1/3 csésze cukrozott szárított áfonya
1/4 csésze pirított sós pisztácia – durvára vágva
1 ek méz
kis őrölt bors
Elkészítés:
Egy serpenyőbe tegyük bele az apróra vágott bacon szalonnát, és süssük ropogósra. Ha kész, tegyük félre egy tányérra.
Ezt követően tegyük a serpenyőbe a kisült bacon szalonna zsírjába a félbevágott kelbimbókat, kevergetve kb. 3-4 perc, arany barnára süssük, adjuk hozzá a húslevest és közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a húsleves elpárolog. Ezt követően adjuk hozzá a szalonnát, borsozzuk, csurgassuk hozzá a mézet, szórjuk meg pisztáciával és áfonyával.
Jó étvágyat.
Üdv, Klarissza
Recept: T.Róbert olvasó