Szeressük azért…

Ma hoztam nektek, egy ízletes, gyors vacsorát. Úgy gondolom, hogy a kelbimbó egy kicsit hanyagolva van, a zöldségek között, pedig finom, ízletes egy tál ételként is megállja a helyét. Próbáljátok ki, ízleni fog… 🙂

Baconos-pisztáciás kelbimbó

Hozzávalók:

2 szelet vastag szeletelt bacon – apróra vágva

50 dkg kelbimbó – vágjuk hosszában ketté

1/4 csésze csirke húsleves – leveskockából is jó

1/3 csésze cukrozott szárított áfonya

1/4 csésze pirított sós pisztácia – durvára vágva

1 ek méz

kis őrölt bors

Elkészítés:

Egy serpenyőbe tegyük bele az apróra vágott bacon szalonnát, és süssük ropogósra.  Ha kész, tegyük félre egy tányérra.

Ezt követően tegyük a serpenyőbe a kisült bacon szalonna zsírjába a félbevágott kelbimbókat, kevergetve kb. 3-4 perc, arany barnára süssük, adjuk hozzá a húslevest és közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a húsleves elpárolog. Ezt követően adjuk hozzá a szalonnát, borsozzuk, csurgassuk hozzá a mézet, szórjuk meg pisztáciával és áfonyával.

Jó étvágyat.

Üdv, Klarissza

Recept: T.Róbert olvasó

Tovább a blogra »