Élet és stílus – party ínyencségek 1.

Nincs még ötleted, hogy mivel lepd meg vendégeidet? Hoztam, nektek egy-két ötletet, melyet boszorkányosan könnyű elkészíteni…  🙂



Pisztáciás sajt golyócskák szőlővel és mézzel


Hozzávalók:

25 dkg kecskesajt – szobahőmérsékletű

1 ½ doboz krémsajt – szobahőmérsékletű

1 ¼ csésze – héj nélküli  sós pisztácia

egy nagyobb fürt szőlő piros, vagy zöld szemű – kb. 30-40 szem

Méz – ízlés szerint

fekete bors – őrölt

Fogpiszkáló  – tálaláshoz, ha magában, vendégváró falatkáknak tálaljuk

Saláta:

2 csésze saláta zöldek (rukkola, baby kelkáposzta és spenót keveréke)

1/2 csésze koktélparadicsom, szeletelt

1/2 csésze lila szőlő, szeletelt

2 db füge, vékonyra szeletelve

Vinaigrette öntet:

1/4 csésze jó minőségű extra szűz olívaolaj

1 ek balzsamecet

1 tk méz

só és bors, ízlés szerint

Elkészítés:

Mossuk meg a szőlőt, töröljük szárazra, szemezgessük le egy tálba.

A pisztáciát egy darálón, durvára őröljük meg, tegyük egy lapos tányérra.

Egy másik tálba, keverjük össze a kecskesajtot és a krémsajtot. Tegyük a hűtőbe, kb. 1 órára, de lehet egy éjszakán át is.

Ha jól lehűlt, a sajt, akkor formázzunk belőle golyócskákat, a közepébe helyezzünk el egy szem szőlőt, és formázzuk rá a sajtos masszát. Ha mindent sajtot megformáztunk és megöltöttünk szőlővel, akkor szórjuk meg egy kicsit enyhén őrölt borssal, és mézzel csurgassuk meg vékonyan, aztán hempergessük meg a durvára darált pisztáciában. Ha csak magába tálaljuk, akkor szúrhatunk bele egy fogpiszkálót, a könnyebb tálalás érdekében.

Tálalhatjuk salátával is:

A felszeletelt salátának valót helyezzük egy tálba. Keverjük össze a vinaigrette öntetet, locsoljuk meg vele a salátát, tegyük egy tányérra, és a tetejére tegyük a pisztáciás sajt golyócskákat.

Kaszinótojás-snidlinggel-kaporral:

Hozzávalók:

12 db tojás

1 tk mustár

1 fél mk curry por

1 fél mk kurkuma por

2 ek majonéz

2 ek tejszín

friss, apróra vágott kapor és snidling – ha valaki nem szereti a kaprot – felválthatja petrezselyemmel

szeletelt olajbogyó

pár szem koktélparadicsom

Elkészítés:

Tegyük fel főni a tojásokat, sós hideg vízbe, ha felforrt a víz, kevergessük meg, forrás után 10 perc alatt készre főzzük a tojásokat.  Ha kész, öntsük le róla a forró vízet és engedjünk rá hideget, így könnyebben megpucoljuk a tojásokat.

Ha készen vagyunk a héj eltávolításával, akkor a tojásokat vágjuk ketté, a fehér részeket tegyük egy tányérra, és a sárgájukhoz adjuk hozzá a mustárt, curryt, kurkumát, majonézt, tejszínt, snidlinget, kapor és keverjük össze egy kenhető masszává. Ezt követően töltsük bele egy habzsákba – (ha nincs, akkor jó egy mokkáskanál is) – a masszát és töltsük vissza a tojás fehérjébe a sárgáját.

Díszítsük kaporral, (vagy petrezselyemmel), snidlinggel, olajbogyóval, koktélparadicsommal, sajt falatkákkal körbe téve francia salátával tálalhatjuk.

Mangós csirkefalatok:

Hozzávalók:

1 tk kardamom

1 tk őrölt kömény

½ tk őrölt gyömbér

1 csirkemell filé – darabokra vágva

3 ek olíva olaj

Mangós szósz:

1 mangó

¼ csésze (60 ml) tejszín

1 mk curry

 

Elkészítés:

Vágjuk a csirkemellet darabokra. A kardamom, a kömény és a gyömbér keverékében forgassuk meg. Tegyük félre kb. 1 órára. Ezt követően, egy serpenyőbe, öntsünk olajat, és a húst tegyük bele, főzzük meg, míg megpuhul a hús. Ha kész, vegyük ki a húsokat és csöpögtessük le a felesleges olajat.

A szószhoz turmixszoljuk össze a mangót, a tejszínt és a curry port. A csirke mellé külön tálban készítsük az asztalra.

Jó vendégvárást.

Klarissza

Recept: Mariann

Címkék: , ,
Tovább a blogra »