Klarissza Blogja

Egy falat boldogság – szerezzünk magunknak örömet

Megint eltelt egy hét, így hoztam nektek egy falat boldogságot, melynek tényleg nehéz ellenállni. 🙂
Ezt ti is könnyedén, el tudjátok készíteni otthon, nem kell oly drágán megvásárolni a boltit, és nem utolsó sorban, többet is csinálhatunk belőle, és így már megéri, no és persze, azt hogy mi készítjük el…:) Szóval egy falat csokival, szerezzünk örömet magunknak és szeretteinknek, akár karácsonyra is…

Ferrero Rocher otthon ízei
Ferrero Rocher
Hozzávalók:
(kb. 30 db-hoz)
10 dkg mogyorókrémmel töltött nápolyi
12 dkg pörkölt durvára darált török mogyoró (töltelékbe, ízlés szerint)
5 dkg pörkölt durvára darált török mogyoró – hempergetéshez a golyó méretétől függően
30 db kisebb szem pörkölt török mogyoró a golyók közepébe
20 dkg nutella – kenhető/szobahőmérsékletű
15 dkg jó minőségű tejcsokoládé a bevonáshoz – vagy aki jobban szereti az étcsokoládéval is ellehet készíteni, vagy ét/tej fele-fele arányban.

Elkészítés: 
Előmelegített sütőben a mogyorókat kb. 8-10 perc alatt megpirítjuk. Vigyázzunk, el ne égjen. Majd egy konyharuha segítségével a héját ledörzsöljük. – (de ha kapunk, a piacon pucolt mogyorót, akkor a dörzsölést elfejthetjük).

Félreteszünk kb. 30 kisebb szemet, vagy többet, ha kisebb gombócokat kreálunk.
(Szerintem jobb, ha kisebb, a bumszli nagy nem szép, most ebben az esetben, mivel most nem kókusz golyókat formázgatunk)

Az aprítóba-gépbe beletesszük a pirított mogyoró többi részét. Megdaráljuk, de csak annyira, hogy szemcsés maradjon. kb. 12 dkg beleteszünk egy tálba, ez lesz a töltelék. Egy másik tálba, a hempergetéshez teszünk félre. A nápolyit a darálón megdaráljuk, szintén darabosabbra, és hozzáöntjük a töltelékhez.

Ferrero Rocher otthon ízei

A töltelékhez adjuk hozzá a nutellát, kézzel jól gyúrjuk át, ha esetleg kevés a nutella, mogyoró, vagy a nápolyi, akkor még módosítjuk, ízlésünknek megfelelően. Ezt követően, folpackba csomagoljuk be és hűtőbe tesszük 1 órára.

Amikor megdermedt diónyi nagyságú golyókat formázunk, melyek közepébe 1 szem pörkölt mogyorót teszünk. Ha nagyon felmelegedne a massza, tegyük vissza a hűtőbe. Egyesével meghempergetjük a golyókat a mogyoróban. Ha végeztünk, a golyókat 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjenek, de lehet több ideig is.

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és egy villa (vagy mártó villa) segítségével megmártogatjuk a gombócokat. Egy rácsra téve hagyjuk lecsöpögni majd, (ha maradt mogyoró, meg is szórhatjuk a csokoládé tetejét) tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé. Miután megdermedt a csokoládé, akár be is csomagolható, vagy kis mignon papír tálkába helyezhető vagy csak egyszerűen egy falat boldogságként azonnal elfogyasztjuk.

Sok örömet…
Klarissza
Recept:K.Gabi

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!