Ma hoztam hétvégére, egy kis finom csemegét, mely gyorsan elkészíthető…aki szereti a kókuszós ízt, annak ez mennyei lesz… 🙂
Kókuszos Bounty
Hozzávalók:
200 g étcsokoládé – (jó minőségű, lehet fele ét – fele tejcsokoládé keveréke is, ki ahogy szereti)
3 csésze kókuszreszelék
1 csésze cukrozott sűrített tej
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a kókuszt és a cukrozott sűrített tejet, hogy sűrű és ragacsos massza legyen. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és tegyük félre.
Ezt követően, mindig vizes kézzel – formázzunk a masszából téglaalap, kis hengereket, és tegyük a tepsibe. – (ha már nagyon ragad a kezünkhöz a massza-3-4 kis szelet után öblítsük le a kezünket, és vizes kézzel ismét alkossunk hengereket.
Ha elkészültünk, tegyük a fagyasztóba kb.20-30 percre.
Közben tördeljük fel a csokoládét darabokra, és vízfürdő felett egy kis tálba a 2/3 részét, olvasszuk fel, kevergetve, utána adjuk hozzá még az 1/3 rész csokoládét és folyamatos kevergessük, amíg ez a része is felolvad, így szép fényes textúrájú lesz a csokoládénk.
Ha kész, kapcsoljuk le a vízfürdő alatt a hőt, de továbbra is hagyjuk a gőz felett a csokoládét, addig, míg mártogatást elvégezzük.
Vegyük ki a fagyasztóból a kókuszos szeleteket és mártsuk bele, az olvasztott csokoládéba, és tegyük vissza a tepsibe. Ha elkészültek a Bounty szeletek tegyük vissza a hűtőbe dermedésig.
5 napig légmentes dobozkába eltartható a hűtőbe, no persze, ha el nem fogy addigra.
Jó kis hétvégi nassolást! 🙂
Üdv. Klarissza
Recept: Hópihe
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: