Ízekbe zárt pipi húsik

Ma hoztam nektek, egy íz harmóniát, egy igazi érzéki finomság, könnyed és finom…

Almás -Mangós csirke:

Hozzávalók:

Csirkéhez:

1 ½ csésze alma lé – (gyümölcscentrifugán kinyert alma lé a legjobb, de lehet boltban lévő dobozos is)

1 ek méz

1 tk friss fokhagyma, darált

1 zöldhagyma, kockára vágva – vagy 1 kisebb vöröshagyma

1/8 tk fekete bors

½ tk tengeri só

2 db csirkemell – ki csontozva – bőr nélküli

Salsa Dressing:

¼ csésze zamatos *Itália saláta öntet

¼ csésze frissen facsart citromlé

1 ek narancslé

½ tk tengeri só

½ tk fekete bors

½ tk friss fokhagyma, darált

Alma- Mangó saláta:

1 zöld alma, kockára vágva

1 mangó, kockára vágva

¼ csésze hagyma, kockára vágva

¼ csésze koriander, apróra vágva

1 piros kaliforniai paprika, apróra vágva

Elkészítés:

Keverjük össze 1 csésze alma lé, méz, hagyma, friss fokhagyma, fekete bors és a sót és tegyük egy serpenyőbe. Adjuk hozzá a csirkemellet, egy kis vízet és pároljuk meg a húst. Ha elkezd forrni, akkor vegyük alacsony hőfokra, és fedő alatt főzzük tovább, míg megpuhul, ez kb. 15 perc. Ha a folyadék elpárolgott, adhatunk hozzá még 1/2 csésze almalét, de már fedő nélkül kb. még 5 percig pároljuk.

Salsa Dressing:

Keverjük össze a citromlét, az *Itália saláta öntetet, narancslét, friss fokhagymát, sót és borst.

Saláta:

Tegyük egy tálba az alma-mangó saláta alapot, melyet kockára vágtunk. zöld alma, mangó, piros kaliforniai paprika, hagyma. Öntsük rá a salsa öntetet, keverjük össze, és szórjuk meg koriander zölddel.

Tálaláskor tegyük a megsült csirke húst a tányérra, halmozzuk rá az alma-mangó salátát, és locsoljuk meg salsa öntettel. Köretként rizst adhatunk hozzá, de magában is megállja a helyét egy könnyű vacsoraként.

*Itália saláta öntet:

Hozzávalók
:

1 1/3 csésze szűz olíva olaj

2/3 csésze rizs ecet- vagy vörösbor, vagy ecet

2-3 ek  kristálycukor

½ tk só

½ tk fekete őrölt bors

¾ tk chili pirospaprika – nagyon apróra vágva – (ha nem szeretjük a csípőset, magozzuk ki, és vágjuk ki az erejét)

¾ tk darált hagyma

¾ tk darált fokhagyma

1 ½ tk olasz fűszerkeverék – (mely majoránna, kakukkfű, rozmaring, borsikafű, zsálya, oregánó, bazsalikom keveréke, ezeket összekeverjük és egy fűszertartóba tesszük). Keverjük össze a hozzávalókat egy turmixgépbe. Tegyük a hűtőbe, felhasználás előtt jól rázzuk össze.Ha marad az öntetből, az se baj, tegyük zárható üvegbe vissza a hűtőbe, később felhasználhatjuk salátákhoz.

Jó étvágyat!

Üdv, Klarissza

Recept: Hópihe

Tovább a blogra »