Ma hoztam nektek, egy íz harmóniát, egy igazi érzéki finomság, könnyed és finom…
Almás -Mangós csirke:
Hozzávalók:
Csirkéhez:
1 ½ csésze alma lé – (gyümölcscentrifugán kinyert alma lé a legjobb, de lehet boltban lévő dobozos is)
1 ek méz
1 tk friss fokhagyma, darált
1 zöldhagyma, kockára vágva – vagy 1 kisebb vöröshagyma
1/8 tk fekete bors
½ tk tengeri só
2 db csirkemell – ki csontozva – bőr nélküli
Salsa Dressing:
¼ csésze zamatos *Itália saláta öntet
¼ csésze frissen facsart citromlé
1 ek narancslé
½ tk tengeri só
½ tk fekete bors
½ tk friss fokhagyma, darált
Alma- Mangó saláta:
1 zöld alma, kockára vágva
1 mangó, kockára vágva
¼ csésze hagyma, kockára vágva
¼ csésze koriander, apróra vágva
1 piros kaliforniai paprika, apróra vágva
Elkészítés:
Keverjük össze 1 csésze alma lé, méz, hagyma, friss fokhagyma, fekete bors és a sót és tegyük egy serpenyőbe. Adjuk hozzá a csirkemellet, egy kis vízet és pároljuk meg a húst. Ha elkezd forrni, akkor vegyük alacsony hőfokra, és fedő alatt főzzük tovább, míg megpuhul, ez kb. 15 perc. Ha a folyadék elpárolgott, adhatunk hozzá még 1/2 csésze almalét, de már fedő nélkül kb. még 5 percig pároljuk.
Salsa Dressing:
Keverjük össze a citromlét, az *Itália saláta öntetet, narancslét, friss fokhagymát, sót és borst.
Saláta:
Tegyük egy tálba az alma-mangó saláta alapot, melyet kockára vágtunk. zöld alma, mangó, piros kaliforniai paprika, hagyma. Öntsük rá a salsa öntetet, keverjük össze, és szórjuk meg koriander zölddel.
Tálaláskor tegyük a megsült csirke húst a tányérra, halmozzuk rá az alma-mangó salátát, és locsoljuk meg salsa öntettel. Köretként rizst adhatunk hozzá, de magában is megállja a helyét egy könnyű vacsoraként.
*Itália saláta öntet:
Hozzávalók:
1 1/3 csésze szűz olíva olaj
2/3 csésze rizs ecet- vagy vörösbor, vagy ecet
2-3 ek kristálycukor
½ tk só
½ tk fekete őrölt bors
¾ tk chili pirospaprika – nagyon apróra vágva – (ha nem szeretjük a csípőset, magozzuk ki, és vágjuk ki az erejét)
¾ tk darált hagyma
¾ tk darált fokhagyma
1 ½ tk olasz fűszerkeverék – (mely majoránna, kakukkfű, rozmaring, borsikafű, zsálya, oregánó, bazsalikom keveréke, ezeket összekeverjük és egy fűszertartóba tesszük). Keverjük össze a hozzávalókat egy turmixgépbe. Tegyük a hűtőbe, felhasználás előtt jól rázzuk össze.Ha marad az öntetből, az se baj, tegyük zárható üvegbe vissza a hűtőbe, később felhasználhatjuk salátákhoz.
Jó étvágyat!
Üdv, Klarissza
Recept: Hópihe
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: