Érzéki ízek kavalkádja

Kicsit édes, kicsit fűszeres sült csirkefalatkák…, salátával tálalva egyszerűen mennyei és beilleszthető az egészséges étrendbe is…

Próbáljátok ki, mert megéri…:)

Ázsiai édes fűszeres csirke falatkák

Hozzávalók:

2 ek szójaszósz

1/4 csésze rizs borecet

1 ek *Tahini

2 gerezd fokhagyma, darált

1 ek friss gyömbér, apróra vágott

1 citrom leve

1/2 tk pirospaprika pehely

2 tk pirított szezámolaj

1/4 csésze olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemelleket mossuk meg, vágjuk apró kockára és tegyük félre.

A fenti hozzávalókat egy turmixgépbe tegyük bele és jól keverjük el. Ebbe forgassuk bele a csirkefalatkákat és kb. min. 30 percig pácoljuk, de lehet egy egész éjszakán át is a hűtőben.

Ezt követően húzzuk nyársra és grill sütőben süssük készre.  Salátával tálaljuk, a maradék pácból csorgassunk rá egy kicsit.

R:BPalkó

* megjelölt fűszerek elkészítését, a tudástár/szószok-mártások címszó alatt találod.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »