Kicsit édes, kicsit fűszeres sült csirkefalatkák…, salátával tálalva egyszerűen mennyei és beilleszthető az egészséges étrendbe is…
Próbáljátok ki, mert megéri…:)
Ázsiai édes fűszeres csirke falatkák
Hozzávalók:
2 ek szójaszósz
1/4 csésze rizs borecet
1 ek *Tahini
2 gerezd fokhagyma, darált
1 ek friss gyömbér, apróra vágott
1 citrom leve
1/2 tk pirospaprika pehely
2 tk pirított szezámolaj
1/4 csésze olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemelleket mossuk meg, vágjuk apró kockára és tegyük félre.
A fenti hozzávalókat egy turmixgépbe tegyük bele és jól keverjük el. Ebbe forgassuk bele a csirkefalatkákat és kb. min. 30 percig pácoljuk, de lehet egy egész éjszakán át is a hűtőben.
Ezt követően húzzuk nyársra és grill sütőben süssük készre. Salátával tálaljuk, a maradék pácból csorgassunk rá egy kicsit.
R:BPalkó
* megjelölt fűszerek elkészítését, a tudástár/szószok-mártások címszó alatt találod.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: