Ma esti vacsorára hoztam nektek, egy érzéki ínyenc falatkákat, egy pohár borral és salátával tálalva, mennyei…🙂
Hozzávalók:
1 zacskó fagyasztott garnélarák
¼ csésze liszt
2 tk barna cukor
cayenne bors
¼ tk só
1-2 csésze kókuszreszelék
1 citromlé
1 tojás
olvasztott vaj/vagy olaj
Mártás:
¾ csésze sárgabarack dzsem
1 tk dijoni mustár
1 kk őrölt mustár
1 tk citromlé
A fagyasztott rákot, felhasználás előtt, engedjük ki. Melegítsük elő a sütőt. Készítsük el a mártást: tegyük egy serpenyőbe a sárgabarackot a citromlét, őrölt mustárt, dijoni mustárt és főzzük fel, alacsony lángon, amíg felolvad, sűrű mártást kapunk. Ha kész, tegyük félre.
Tegyük egy tálba a kókuszreszeléket, egy másikba keverjük fel a tojást és a citromlevet. Egy harmadikba, pedig keverjük össze a lisztet, a barna cukrot, cayenne borst és a sót. Panírozzuk be a rákokat, liszt, tojás és kókuszreszelékbe. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a kész rákokat. Mielőtt a sütőbe tesszük, locsoljuk meg olvasztott vajjal vagy olajjal/ (ha van otthon olajszóró spray, azt is használhatjuk). Utána tegyük a sütőbe és fél óra alatt szép arany barnára süssük meg. Salátával és a mártással tálaljuk.
R: Moncsi
Jó étvágyat!
Üdv, Klarissza