Ropogós élvezet egzotikus ízekkel

Ma esti vacsorára hoztam nektek, egy érzéki ínyenc falatkákat, egy pohár borral és salátával tálalva, mennyei…🙂

Ropogós sült garnélarák kókuszban

Hozzávalók:

1 zacskó fagyasztott garnélarák

¼ csésze liszt

2 tk barna cukor

cayenne bors

¼ tk só

1-2 csésze kókuszreszelék

1 citromlé

1 tojás

olvasztott vaj/vagy olaj

Mártás:

¾ csésze sárgabarack dzsem

1 tk dijoni mustár

1 kk őrölt mustár

1 tk citromlé

A fagyasztott rákot, felhasználás előtt, engedjük ki. Melegítsük elő a sütőt. Készítsük el a mártást: tegyük egy serpenyőbe a sárgabarackot a citromlét, őrölt mustárt, dijoni mustárt és főzzük fel, alacsony lángon, amíg felolvad, sűrű mártást kapunk. Ha kész, tegyük félre.

Tegyük egy tálba a kókuszreszeléket, egy másikba keverjük fel a tojást és a citromlevet. Egy harmadikba, pedig keverjük össze a lisztet, a barna cukrot, cayenne borst és a sót. Panírozzuk be a rákokat, liszt, tojás és kókuszreszelékbe. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a kész rákokat. Mielőtt a sütőbe tesszük, locsoljuk meg olvasztott vajjal vagy olajjal/ (ha van otthon olajszóró spray, azt is használhatjuk). Utána tegyük a sütőbe és fél óra alatt szép arany barnára süssük meg. Salátával és a mártással tálaljuk.

R: Moncsi

Jó étvágyat!

Üdv, Klarissza

Tovább a blogra »