Szuper gyors, egyszerű, finom és egészséges ebéd, akár vacsora is nyugodtan lehet,… és persze, aki szereti a kihívásokkal teli különleges ételeket, és szívesen készítene akár karácsonyra, ünnepekre is valami mást, a megszokottól, az bizony ebben a receptben nem fog csalódni… De akár hétköznapokra is kiváló egytál étel…:)
Sült lazac juharszirupos mázzal körül ölelve – Dijoni mustár kíséretében
Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé
1/4 csésze juharszirup
2 ek szemcsés dijoni mustár
1 ek dijoni mustár
1 ek fehér miso paszta – Spar és Ázsiai boltban lehet kapni
1 ek rizs ecet – Spar és Ázsiai boltban lehet kapni
2 tk szójaszósz – Spar és Ázsiai boltban lehet kapni
1 gerezd fokhagyma, reszelt
extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Keverjük össze a pácot egy tálba, juharszirup, mustár, miso, ecet, szójaszósz és a fokhagymát. Forgassuk meg benne a megmosott lazacfilét. De előtte egy kis páclét tegyünk félre a tálaláshoz. kb. min. kb. 30 percig pácoljuk a halat, de lehet tovább is, annál jobb.
Melegítsük elő a serpenyőt, és tegyünk bele olíva olajat, és süssük meg a halat, kb. mindkét oldalát 4-5 percig, akkor jó, amikor a lazac elkezd pehely könnyű lenni. Grill sütőbe is lehet sütni.
Rukkola salátával tálaljuk, a félre tett páclével meglocsoljuk a halat és a salátát.
Ha különleges fűszerekre vágysz, itt is megvásárolhatod:
Négy égtáj ízei – Fűszerek és főzési alapanyagok boltja
http://www.azsiabt.hu/
Jó étvágyat!
Klarissza
R:Hari
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: