Egzotikus pipi húsik

 Ma hoztam nektek egy izgalmas, inyenc finom ételt, próbáljátok ki…

Trópusi csirke falatkák

Hozzávalók:


1 csésze friss ananász

1 tk *Apple Pie Spice

1 tk *Teriyaki szósz

1 csésze friss Mangó

1 őszibarack

2 ek barna cukor

½ fehér-fekete pirított szezámmag

1 kg csirkemell kockára vágott (bőr nélkül)

2 ek *ázsiai gyömbéres – fokhagymamártás



Trópusi szósz:

Turmixgépbe keverjük össze az ananász, Teriyaki szószt, mangó, Apple Pie Spice fűszert és az őszibarackot héjától megszabadítva, és a barna cukrot.

A fenti szószba pácoljuk bele a csirkemell kockákat, szórjuk meg pirított szezámmaggal, és hagyjuk min. 30 percig pácolódni, de jobb, ha egy egész éjszakán át pácolódik a hűtőben. Ezt követően húzzuk a nyársra, és süssük grill sütőben kb. 15-20 perc alatt készre. Salátával tálaljuk, megöntözhetjük egy kis a maradék páclével.

 * megjelölt fűszerek elkészítését, a tudástár/szószok-mártások címszó alatt találod:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2013/11/17/tudastar-szoszok-martasok/

Jó étvágyat!

R:Hari

Tovább a blogra »