Ma hoztam nektek egy izgalmas, inyenc finom ételt, próbáljátok ki…
Trópusi csirke falatkák
Hozzávalók:
1 csésze friss ananász
1 tk *Apple Pie Spice
1 tk *Teriyaki szósz
1 csésze friss Mangó
1 őszibarack
2 ek barna cukor
½ fehér-fekete pirított szezámmag
1 kg csirkemell kockára vágott (bőr nélkül)
2 ek *ázsiai gyömbéres – fokhagymamártás
Trópusi szósz:
Turmixgépbe keverjük össze az ananász, Teriyaki szószt, mangó, Apple Pie Spice fűszert és az őszibarackot héjától megszabadítva, és a barna cukrot.
A fenti szószba pácoljuk bele a csirkemell kockákat, szórjuk meg pirított szezámmaggal, és hagyjuk min. 30 percig pácolódni, de jobb, ha egy egész éjszakán át pácolódik a hűtőben. Ezt követően húzzuk a nyársra, és süssük grill sütőben kb. 15-20 perc alatt készre. Salátával tálaljuk, megöntözhetjük egy kis a maradék páclével.
* megjelölt fűszerek elkészítését, a tudástár/szószok-mártások címszó alatt találod:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2013/11/17/tudastar-szoszok-martasok/
Jó étvágyat!
R:Hari
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: