Izgalmas esti kényeztetés – Édes epres bolondozás…

A hétvége nem múlhat el édes kényeztetés nélkül, így elhoztam nektek, az egyik nagy kedvencemet…:)

Epres sajttorta – csokoládé pasztillával megbolondítva

Hozzávalók:

Sütemény alapja:

250 g zabkeksz, vagy bármilyen más teljes kiőrlésű keksz

100 g mandula

90 g sótlan vaj

60 g kristálycukor



Krém:

2 tojás

3 ek cukor

180 g étcsokoládé chips pasztilla

150 g eper jam

450 g mascarpone

2 tk vanília kivonat



Tetejére:


étcsokoládé chips pasztilla

eper jam

Elkészítés:

Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát alaposan kikenünk vajjal. A mandulát, és a kekszet összedaráljuk, hogy olyan morzsaszerű legyen, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat, összekeverjük, kiöntjük egy tálba és hozzákeverjük a kristálycukrot. Ezt követően a tortaforma aljára borítjuk, és jól elegyengetjük, lenyomkodjuk kézzel. Előmelegített 150 fokos sütőben, süssük 9-10 percig.

Hagyjuk kihűlni, addig készítsük elő a krémet.

A mascarponéhoz hozzáadjuk a felvert tojásokat, a cukrot, a vanília kivonatot. És simára keverjük robotgéppel, kb. 3 percig. Megszórjuk, belekeverjük a csokoládé pasztilla felét, de ezt már nem robotgéppel keverjük el, hanem fakanállal.

A kihűlt tortalapra kenjük a krémet, a tetejét megöntözzük eper jammel és csokoládé pasztillával.

Visszatesszük a sütőbe és kb. 35 percig süssük, (sütési idő változhat, lehet 1 óra is, sütője válogatja). Akkor jó, amikor a szélek enyhén pirított. Ha kész, hagyjuk kihűlni, megöntözhetjük még jammel, vagy megszórhatjuk csokoládé pasztillával, és tegyük a hűtőbe 3 órán keresztül.

Jó kényeztetést!

Üdv, Klarissza

Recept:Cs.Mariska

Tovább a blogra »