Klarissza Blogja

Ezt ki kell próbálnod – kis gombóckák, édes mázzal körbefogva

Ma hoztam nektek vacsira, egy mennyei húsgombóc falatkákat. Ha már unjátok a jó magyar fasírtot, na, jó az is nagyon finom, – ennek is az elkészítése hasonló-, akkor próbáljátok ki, nagyon finom, a gyerkőcök is imádni fogják. 🙂 Egy kicsit más íz, de megéri…, még vendégvárónak is elkel…

Japán húsgombóc

Hozzávalók
:
0,5 kg darált csirke vagy sovány darált pulyka – sertéshúsból is, lehet csinálni
1 tojás
2 ek finomra vágott mogyoróhagyma – zöldhagyma, vöröshagyma is jó
2 tk darált friss gyömbér
1 tk darált fokhagyma
1 tk méz
½ tk só
½ tk frissen őrölt bors
1/2 csésze zsemlemorzsa
2 tk kukoricakeményítő

Máz:
¼  csésze mirin főzőbor vagy sherry
¼  csésze szójaszósz
2 ek citromlé
2 ek barna cukor
2 tk darált friss gyömbér
1 tk kukoricakeményítő, melyet elkeverünk, 1 ek vízzel

18 mogyoróhagyma, apróra vágva
1 tk pirított szezámolaj
1 tk szezámmag, pirított – serpenyőbe is megpiríthatjuk, ha natúr van otthon

Elkészítés:
Keverjük össze az darált csirkét a tojás, mogyoróhagyma, gyömbér, fokhagyma, méz, só, borst, zsemlemorzsa, kukoricakeményítő egy nagy tálba. Tegyük a hűtőbe, legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

Máz: A mirin (vagy sherry), szójaszósz, citromlé, barna cukor és a gyömbért egy kis serpenyőben, forraljuk fel, keverjük hozzá a kukoricakeményítő -víz keveréket, vegyük alacsonyabbra a hőt, és kevergetve főzzük, addig, míg kissé besűrűsödik, 2-5 percig.

Vágjuk fel a mogyoróhagymát és öntsük rá az olajat. Tegyük félre.
Tűzzük fel a húsgombócokat a nyársra, kenjük be a hagymás olajjal, és előmelegített grill sütőbe, 5-6 perc oldalanként, süssük készre. kb.3-4 perc után, kenjük be a gombócokat a mázzal, és úgy süssük 2 percig még.  Ha kész, szórjuk meg pirított szezámmaggal. Salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!
Üdv, Klarissza
R: S.Maci

Tipp: Ma kókuszolajban sütöttem ki a gombócokat. Így annyiban, módosítottam a recepten, hogy a hús fűszerezésnél, kiegészítettem, egy csipetnyi mozsárban tört koriander maggal. A húshoz nem kevertem a zsemlemorzsát, és a kukoricakeményítőt. Hanem csak, a zsemlemorzsával szórtam meg lightosan a gombócokat, és úgy sütöttem ki.
Semmi köret, csak magában, chili szószmártással ettük. Így ez a változat is beilleszthető az egészséges étrendbe.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!