Ma este hoztam nektek, egy könnyed és finom vacsorát, mely beilleszthető az egészséges étrendbe is…
Sült mázas kelbimbó – mandulával bolondítva
2 csésze kelbimbó
60 ml csésze miso öntet
1 ek olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
mandula – apróra vágva
Miso öntet:
Hozzávalók:
90 ml csésze narancslé
2 ek szójaszósz
3 ek rizs borecet
1 ek juhar szirup – vagy méz
1 ek szezám tahini paszta – keleti ételek kedvelt alapanyaga: lásd lentebb a házi elkészítését
1 mogyoróhagyma (durvára vágott) – vagy zöldhagyma
3 ek olívaolaj
3 ek pirított szezámolaj
Elkészítés:
Vágjuk ketté a kelbimbókat. Tegyük egy tálba. Sózzuk, borsozzuk. Keverjünk hozzá egy kis olíva olajat.
Előmelegített sütőben kb. 10 percig süssük, amíg enyhén kezd pirulni, ezt követően vegyük ki, és az öntettel locsoljuk meg, szórjuk meg apróra vágott mandulával és még kb. 10-15 percig süssük. Akkor lesz jó, ha szép enyhén pirított lesz. Ellenőrizzük közben a kelbimbót, (sütési idő), nehogy megégjen.
Ha kész, tálalhatjuk.
Tahini szezám paszta elkészítése:
Hozzávalók:
10 dkg hántolt szezámmag – pörkölt is lehet
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csapott kk só
3 ek olívaolaj
kb. 0,5 dl víz
frissen facsar citromlé – ízlés szerint
Elkészítés:
Kávédarálón megdaráljuk a szezámmagot, turmixba tesszük, és hozzáadjuk a fokhagymát, olíva olajat, sót, vízet és krémes állagúra turmixszoljuk. Citromlével ízesítjük. Kisebb üvegbe öntjük a masszát, egy ujjnyi olíva olajat öntünk a tetejére, így hosszabb ideig eltartható a hűtőben. Így mindig kéznél van, ha egy recept megkívánja a Tahini szezám pasztát.
Jó étvágyat!
Klarissza
R:Hari
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: