Gyorsan ízleteset…

Itt a szombat végre, és kell gyorsan valami ötlet, hisz délután csavarogni indulnánk a családdal, egy jó kis program kíséretében, és nem szeretnénk hosszasan robotolni a konyhába 🙂 most hoztam nektek egy laktató, finom és gyors ebédet…

Sült tészta – tökös garnélarákkal

Hozzávalók:

1 cs nagy üvegtészta – de lehet spagettivel is csinálni

Egy kisebb tök – vékonyra vágva/reszelve

1 ek és 1 tk extra szűz olívaolaj

10-15 dkg garnélarák

1 ek vaj



Apróra vágva:

1 db lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

½ tk friss rozmaring

1 tk  friss kakukkfű

2 ek friss koriander

1 ek friss citromlé

1 tk durva só

frissen őrölt bors

Elkészítés:

Forró vízbe dobjuk bele az üvegtésztát , ezt nem kell főzni, csak forrázni .

Szűrjük le, sózzuk és 1 ek olívaolajjal locsoljuk meg.

vagy, főzzük ki  (só, 1 ek. olívaolaj) kíséretében a spagetti tésztát. Szűrjük le, öblítsük le és hagyjuk kihűlni –



A reszelt tököt , tegyük egy tálba és picit sózzuk be, hagyjuk állni kb. 5 percig, utána nyomkodjuk ki a levét.

A garnéla rákot sózzuk, borsozzuk, 1 ek olívaolajjal locsoljuk meg, és jól keverjük össze. 10 percig pácoljuk. Utána egy forró serpenyőbe beledobjuk, és 10 percig süssük. Ha kész, tegyük félre.

Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat, dobjuk bele a fokhagymát, hagymát és addig pároljuk, amíg aranybarna nem lesz kb. 5 perc . Adjuk hozzá a fűszereket: rozmaring, kakukkfű . Keverjük össze, és addig főzzük, amíg fűszernövények illatos aromáját érezni véljük, akkor lesz jó. Ezt követően adjuk hozzá a tököt, keverjük el, utána az üvegtészta/spagetti t, ízesítjük egy kis citromlével, só és borssal. Jól keverjük össze, és össze , kb. 3 perc alatt készre főzzük. Ha kész azonnal tálalható.

Díszítsük apróra vágott korianderrel és tálaljuk, egy gerezd citrommal.



(Tipp: A garnéla rákot, vegetáriánusok cserélhetik tofura.  Esetleg, aki nem szereti a tengeri herkentyűket, az cserélje apróra vágott csirkemell húsra – de itt több a főzési idő. A tököt, a piacon már előre reszelve is, van lehetőségünk megvenni, egy kis zacskónyi elég is hozzá, természetesen a kaprot nem használjuk fel belőle, hanem azt tegyük el a mélyhűtőbe.)

Jó étvágyat! – ha jól laktunk, indulhat is, a szombat délutáni program, jó szórakozást!

Klarissza

Recept: Hari

Tovább a blogra »