Mint tudjuk, nagyon fontos a reggeli, most hoztam nektek egy egészséges és gyorsan elkészíthető reggelit, melynek íz harmóniája, egyszerűen fenséges…
150g rukkola saláta
1 zöld alma
pár szem dió pirított
10 fehér szőlő
4 friss füge – (nem aszalt)
menta
bazsalikom
füstölt sonka
mozzarella sajt – kockára vágva
olívaolaj
kis balzsamecet/ vagy citromlé
1 tk mustár
só
bors
Elkészítés:
Az érett fügét apróra vágjuk (akkor érett, és édes, ha puha), hozzáadjuk az apróra vágott zöldalmát, szőlőszemeket, mozzarella sajtot, rukolla salátát, apróra vágott menta levelet, bazsalikomot.
Aki igényli, az még apróra tépkedett sonkával is megbolondíthatja a salátát.
Öntet:
Összekeverjük az olíva olajat, só, balzsamecet/vagy citromlé, mustár.
Frissen őrölt borssal, sóval ízesítjük, és megszórjuk dió szemekkel.
(a diót egy serpenyőbe megpíritjuk, és ezzel szórjuk meg a salátát)
(Tipp: füge: nagy bevásárló központokban, de néha a piacon is megtalálható)
Jó étvágyat! Gyönyörű szép napot, kívánok.
Üdv, Klarissza
Recept: K.Gabi