Egy kis könnyedség – Mit szólnál hozzá, egy kis esti Salsához?

Hoztam magammal, ma este egy kis Salsát, na jó, nem egy tácra kérlek fel, 🙂 hanem egy könnyű kis vacsora elkészítésre… habár ez is felér egy kis jó kis Salsával…

Mangós salsa szósszal pácolt, grillezett tonhal steak/tengeri hal filé

Hozzávalók:

2 friss tonhal steak, körülbelül 1 cm vastag vagy tengeri halfilé

1 tk római kömény, pirított

1 ek koriander mag, pirított

1 ek oregánó

3 gerezd fokhagyma, darált

1 tk frissen őrölt fekete bors

1 tk tengeri só

3-4 oz narancslé

1 ek almaecet

1/4 csésze nyers olívaolaj

A köményt és a koriander együtt egy serpenyőbe pirítsuk meg. Ezt követően mozsárban törjük össze, vagy daráljuk le, és öntsük egy tálba. Adjuk hozzá a többi fűszert, keverjük el, olíva olajat, míg sűrű massza keletkezik, és a narancslét, kanalanként, adagoljuk hozzá.

A tonhalat, vagy tengeri hal filét pácoljuk be a szósszal és 1 órán keresztül a hűtőbe pácoljuk.

Salsa szósz:

1 érett mangó, kockára vágva

1 paradicsom, kockára vágva

cayenne bors

2 zöldhagyma, apróra vágva

1/4 csésze friss koriander, apróra vágva

1 tk frissen facsart citromlé

1/4 tk chili por

1/2 tk cukor vagy méz

tengeri só

frissen őrölt fekete bors

A salsa szósznál lévő fűszereket összekeverjük egy tálba és 1 órán át a hűtőszekrénybe érleljük az ízeket.

Elkészítés:

Egy serpenyőbe egy kevés olajat teszünk, és amikor forró beletesszük a pácolt tonhalat/tengeri halfilét, kb. 5 percig süssük. Vagy grillen is süthetjük, ráöntjük a maradék hal pácot és még 2 percig közepesen sütjük. Ha kész, megöntözzük mangó salsa szósszal és salátával tálaljuk.

Jó étvágyat! – És ha már kész a vacsi, és finomat is ettünk, egy pohár jó bor kiséretében, és a hangulat is megvan, akkor máris jöhet a Salsa a párunkkal. 🙂

Jó szórakozást, szép estét…

Üdv, Klarissza

Recept: Moncsi

Tovább a blogra »