Hoztam magammal, ma este egy kis Salsát, na jó, nem egy tácra kérlek fel, 🙂 hanem egy könnyű kis vacsora elkészítésre… habár ez is felér egy kis jó kis Salsával…
Mangós salsa szósszal pácolt, grillezett tonhal steak/tengeri hal filé
Hozzávalók:
2 friss tonhal steak, körülbelül 1 cm vastag vagy tengeri halfilé
1 tk római kömény, pirított
1 ek koriander mag, pirított
1 ek oregánó
3 gerezd fokhagyma, darált
1 tk frissen őrölt fekete bors
1 tk tengeri só
3-4 oz narancslé
1 ek almaecet
1/4 csésze nyers olívaolaj
A köményt és a koriander együtt egy serpenyőbe pirítsuk meg. Ezt követően mozsárban törjük össze, vagy daráljuk le, és öntsük egy tálba. Adjuk hozzá a többi fűszert, keverjük el, olíva olajat, míg sűrű massza keletkezik, és a narancslét, kanalanként, adagoljuk hozzá.
A tonhalat, vagy tengeri hal filét pácoljuk be a szósszal és 1 órán keresztül a hűtőbe pácoljuk.
Salsa szósz:
1 érett mangó, kockára vágva
1 paradicsom, kockára vágva
cayenne bors
2 zöldhagyma, apróra vágva
1/4 csésze friss koriander, apróra vágva
1 tk frissen facsart citromlé
1/4 tk chili por
1/2 tk cukor vagy méz
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
A salsa szósznál lévő fűszereket összekeverjük egy tálba és 1 órán át a hűtőszekrénybe érleljük az ízeket.
Elkészítés:
Egy serpenyőbe egy kevés olajat teszünk, és amikor forró beletesszük a pácolt tonhalat/tengeri halfilét, kb. 5 percig süssük. Vagy grillen is süthetjük, ráöntjük a maradék hal pácot és még 2 percig közepesen sütjük. Ha kész, megöntözzük mangó salsa szósszal és salátával tálaljuk.
Jó étvágyat! – És ha már kész a vacsi, és finomat is ettünk, egy pohár jó bor kiséretében, és a hangulat is megvan, akkor máris jöhet a Salsa a párunkkal. 🙂
Jó szórakozást, szép estét…
Üdv, Klarissza
Recept: Moncsi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: