Klarissza Blogja

Ízlelgessünk bátran…

Ma este sem maradok adós, hoztam is nektek egy finom és egészséges vacsit, biztos vagyok benne, hogy neketek is ízleni fog 🙂 bátran készítsétek el…

Tavaszi tekercs mogyorós mártogatóssal

Hozzávalók:
5 dkg üvegtészta – (aki szeretné, az elhagyhja, és csak zöldésggel készítse)
1 evőkanál lágy rizsecet
pici só
1 tk cukor
8 rizstészta lap
egy maréknyi friss jégsaláta
1/2 marék friss mentalevél
1/2 marék friss bazsalikom levél
1/4 marék friss koriander levél
1 db sárgarépa
3 szem retek – (ha nincs otthon retek, jó az uborka is csikokra vágva)


Mártogatós:
2 tk. piros curry paszta
1/2 csésze kókusztej
1,5 evőkanál nádcukor
1 tk  halszósz
1,5 ek  tamarind
1/4 csésze mogyoró (pirítva, darálva)

Elkészítés:
Az üvegtésztát leforrázzuk – (én egy kis vegetás forró vízzel szoktam) – és pár percig hagyjuk a forró vízben állni, eközben hamar megpuhul, és máris lehet vele dolgozni.

A fűszernövényeket apró darabokra – (de ne túl apróra) – és a zöldséget (répa, retek) vékony csíkokra aprítjuk. A mogyorót durván megtörjük és száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.

A szószhoz egy kis forraló edényben a curry pasztát megpirítjuk, majd felöntjük kókusztejjel, nádcukorral és tamarind szósszal kiegyensúlyozzuk az édes és savanykás ízeket, egy kevés halszósszal tesszük hozzá, hogy pikánsabb legyen, majd legvégén adjuk hozzá az aprított, pirított mogyorót, és forraljuk össze.

Cukorral, rizsecettel és sóval ízesített meleg vízbe, a tésztalapokat 15-20 másodpercre beáztatjuk – (de figyeljünk az időre, nehogy elázzon) – majd jól lecsöpögtetjük. Száraz papírtörlővel leitatjuk a felesleges vizet.

A felaprított fűszernövényekből, salátalevelekből, tésztából, zöldségekből, egy keveseket a beáztatott rizslapra helyezünk. Ügyesen, szorosan hajtva, miután a két szélét behajtottuk, feltekerjük a lapokat, bennük a töltelékkel.

Viszont aki szereti a sült változatot, az is nagyon finom, az az elkészült tekercseket forró olajban kisütheti, pár perc alatt kész.

Mindkét esetben, félbevágva mogyorós mártogatóssal tálaljuk.

(Tipp: ha nem azonnal tálaljuk a nem megsütött tekercseket, akkor egy tányérra tesszük és fogyasztásig letakarjuk egy benedvesített papírtörlővel, hogy ne száradjon ki)

Jó étvágyat!

Üdv, Klarissza
Recept: Melcsi 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!