Egy kis finomság, érdemes elkészíteni. Megállja a helyét előételként, de vendégváró falatkáknak is kiváló, isteni finom… 🙂 Akkora sikere lett, hogy már kérdezték, mikor készítek megint egy adagot! 🙂
Pirított pisztáciás sajt golyócskák
Hozzávalók:
2 ½ evőkanál sótlan vaj
1 kisebb hagyma, apróra vágva
1 ½ csésze rizs, kb. 10 dkg
½ csésze száraz fehér bor
csipet sáfrány
só
frissen őrölt fekete bors
3 csésze csirkehúsleves – (lehet leveskockával is helyettesíteni)
3 ek frissen reszelt sajt
½ ek liszt
¼ csésze tejszín valamint 2 ek tej
csipet frissen reszelt szerecsendió
10 dkg mozzarella, apróra kockázva
2 ek apróra vágott pisztácia – (serpenyőben megpirítva)
2 ek fagyasztott zöldborsó, felengedett
2 nagy tojás, felverve
1 ½ csésze zsemlemorzsa – (hogy ropogósabb legyen a panír, használhatunk durvára darált, kukorica pehelyt is: Corn Flakes)
olaj, a sütéshez
Elkészítés:
Egy serpenyőben 2 evőkanál vajat felolvasztunk. Adja hozzá az apróra vágott hagymát és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a rizst és jól keverjük el. Adjuk hozzá a fehérbort, és a fűszereket: sáfrányt, sót, borst és kevergetés mellett főzzük, amíg a bor felszívódik, kb. 2 perc.
Adjuk hozzá a meleg csirkehúsleves ½ csésze és főzzük, folyamatos kevergessük, amíg felszívódik.
Akkor jó, amikor a rizottó (rizs) al dente ez kb. 25 perc. Ezt követően keverje hozzá a reszelt sajtot, és hagyjuk kihűlni, még a hűtőbe is betehetjük, ha már nem annyira meleg.
½ evőkanál vajat egy kis serpenyőben olvasszunk fel. Adjuk hozzá, a fél evőkanál lisztet és habverővel folyamatosan mérsékelt tűzön 1 percig főzzük. Adjuk hozzá a tejszín és tejet és kevergetés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ízesítjük: szerecsendió, só, bors, utána tegyük egy tálba és hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjük hozzá, a mozzarella sajtot, pisztáciát és a borsót.
Ha kihűlt a rizs, akkor enyhén nedves kézzel golyókat alakítsunk ki a rizsből, úgy, hogy egy mélyedést a közepén az ujjunkkal kreálunk, és bele töltjük egy kanál pisztáciás tölteléket és ráformázzuk a rizses tölteléket, hogy körbe zárja. Ha megformáztuk az összes golyócskát, akkor panírozhatjuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Olajban, arany barnára sütjük. Mártogtóssal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: G.Gergő
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: