Tény és való igaz, hogy a nádcukor, vagy nyírfacukor stb… igen drágák, de szerintem ha a napi teánkat, kávénkat vagy limonádénkat ízesítjük vele, szerintem az is sokat számít… Sütibe, pedig mehet a fehér cukor, márcsak azért is, mert nem sütünk nap, mint nap többszöri alkalommal… Miért egészségesebb a nádcukor, mint a fehér cukor? Mert nincs benne semmi mesterséges anyag, sőt még a cukorrépánál is egészségesebb. Az íze igencsak eltér a mi megszokott fehér cukrunktól, hiszen a mesterséges eljárásnak köszönhetően a fehér cukor 90-ban, míg a nádcukor kb. 20%-ban tartalmaz édes vegyületet. Így aki még nem kóstolta a cukornád terméket idő kell, míg megszokja. Ennek oka, hogy a mai világban megszoktuk a mesterséges anyagok és vegyületek ízét, ám kissé elszoktunk a természetes ízektől. A nádcukrot ne keverjük össze a barna cukorral, amit a boltban veszünk, mert a barna cukor majdnem ugyanolyan káros, mint a fehérített változat annyi a különbség közte hogy a fehér cukrot egy kevés melasszal, vagyis a nádcukor egyik változatával beszínezik, de ettől az még fehér cukor. A nádcukorból ma már széles a kínálat, készítenek belőle pl. porcukrot, kockacukrot, és különböző más termékeket. A nádcukornak sokkal természetesebb kissé karamellás íze van, így használhatjuk süteményhez, teához, és minden olyan ételhez, amihez eredetileg fehér cukrot adtunk volna. A természetességét a feldolgozás adja, vagyis a levágás után sajtolással kinyerik a nádcukrot, majd centrifugálják, és szárítják, így kapják meg a melaszt. Semmi vegyi anyag és vegyi vagy mesterséges eljárással nem avatkoznak be. És mivel egy növényből nyerték ki az alapanyagok így rengeteg ásványi anyag és vitamin van benne, így mindenképp érdemes áttérni a fehér cukorról a nádcukor fogyasztására. A nádcukor kitűnő fanyar-édes aromát kölcsönöz az ételek ízének. Használható sütemények és kalácsok készítéséhez, valamint édesítőszerként egy csésze kávéhoz vagy teához, valamint koktélokhoz. Forrás, és még több infó: http://www.nadcukor.hu/ Üdv, Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: