Boszorkányosan egyszerű…

Nincs ötleted, hogy mi legyen a vacsora?  és rohamosan szalad az idő… most hoztam nektek, egy jó kis receptet, mely boszorkányosan könnyű elkészíteni, és egészséges is… és tényleg, olyan egyszerű, hogy bárki el tudja készíteni és az íze csodás!  🙂



Sült avokádó – krémes chilis mártással – tortilla/saláta kíséretében


Hozzávalók:


3 db. nagy avokádó – (érett)

1 tojás

kis tej

½ csésze liszt

1 csésze zsemlemorzsa

½ teáskanál cayenne bors

½ teáskanál chili por

½ teáskanál só

olaj a sütéshez

kukorica tortilla

kis feta sajt



Saláta:


1 csésze jégsaláta, apróra vágva

2 apróra vágott paradicsom – (megöntözve a saláta a chilis szósszal)

koriander levél a díszítéshez



Chilis mártás:


1 chili paprika – magozott ,  és az erek eltávolítása – (ha nem szeretnénk nagyon csípősre)

kis koriander levél apróra vágva  – (ha hirtelen nincs otthon, helyettesíthetjük petrezselyemmel)

2 zöldhagyma, apróra vágva

1 pohár tejföl

2 lime leve

1 ek víz

½ tk fokhagyma só – (én ezt felváltottam 1 fokhagyma gerezd reszelve, és pici só)

Elkészítés:

Elkészítjük, a chilis szószt a fenti hozzávalókkal. Félre tesszük.

Ezt követően, egy tálban összekeverjük a lisztet cayenne, chili port és a sót. Egy másik tálban felverjük tojást a tejjel, egy másikban előkészítjük a panírozáshoz a zsemlemorzsát.



Az avokádót meghámozzuk, magját eltávolítjuk, és felvágjuk 4 egyenlő szeletekre.

Forró olajban arany barnára sütjük, kb. 1-1 ½ perc. Avokádót egy lyukas kanállal kiemeljük, papírtörlőre.

Felvágjuk a saláta hozzávalóit, lime lével ízesítjük.

Most összeállítjuk, a tortillába betöltjük a salátát, a kisütött avokádó csíkokat, és megöntözzük chilis mártással, megszórjuk feta sajttal.

Ha elhagyjuk a tortillát és csak salátával fogyasztjuk az avokádót és a mártással, akkor máris be illeszthetjük, az egészséges étrendbe.





(Tipp: ha vásárláskor az avokádó még elég kemény, akkor 2-3 napig a konyha pulton kell tárolni, hűtőbe nem szabad tenni, vagy ha szeretnénk megnövelni az érési folyamatot, akkor egy papírzacskóba tegyük bele az avokádót és egy banánt. Így felgyorsítjuk az érési folyamatot, 12-24 óra múlva már készíthetjük az avokádós csemegénket.)



Jó étvágyat!

Klarissza

Recept: Melcsi

Címkék:
Tovább a blogra »