Most hoztam nektek egy különleges nasit estére, a pattogatott kukorica mellé.
Hozzávalók:
2 ½ csésze kesudió vagy földimogyoró (lehet fele-fele arányban)
¼ csésze kukorica szirup
Fűszerek:
½ tk durva só
1 ½ tk finomra reszelt narancshéj
½ tk őrölt gyömbér
½ tk őrölt kardamom
½ tk őrölt kömény
½ tk kínai öt fűszer
Csipet cayenne bors
Elkészítés:.
Egy közepes tálban keverjük össze kesudiót (vagy a dió és mogyoró keverékét) a kukorica szirupot, amíg egyenletesen bevonódnak a szemek. Tegyük félre.
Egy kis tálban keverjük össze a fűszereket: só, reszelt narancshéj, gyömbér, kardamom, kömény, kínai öt fűszer és cayenne borst. Megszórjuk a keverékkel a diót és keverjük el, addig, amíg egyenletesen bevonódnak a szemek.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengetjük a diót, és előmelegített sütőben, (kb. 12-13 perc de lehet, hogy 14 perc kell neki) megpirítjuk. De mindenképpen ellenőrizni kell már a 10 perctől, hogy nehogy megégjenek.
Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Utána már csak a kedvenc filmünket kell elővenni, és közben nasizhatunk is az elkészült csemegéből. 🙂
Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: Editke drága