A kicsi kesu…ízmorzsák

Most hoztam nektek egy különleges nasit estére, a pattogatott kukorica mellé.



Narancsos fűszeres kesudió

Hozzávalók:

2 ½ csésze kesudió vagy földimogyoró (lehet fele-fele arányban)

¼ csésze kukorica szirup

Fűszerek:

½ tk durva só

1 ½ tk finomra reszelt narancshéj

½ tk őrölt gyömbér

½ tk őrölt kardamom

½ tk őrölt kömény

½ tk kínai öt fűszer

Csipet cayenne bors

Elkészítés:.

Egy közepes tálban keverjük össze kesudiót (vagy a dió és mogyoró keverékét) a kukorica szirupot, amíg egyenletesen bevonódnak a szemek. Tegyük félre.

Egy kis tálban keverjük össze a fűszereket: só, reszelt narancshéj, gyömbér, kardamom, kömény, kínai öt fűszer és cayenne borst. Megszórjuk a keverékkel a diót és keverjük el, addig, amíg egyenletesen bevonódnak a szemek.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengetjük a diót, és előmelegített sütőben, (kb. 12-13 perc de  lehet, hogy 14 perc kell neki) megpirítjuk. De mindenképpen ellenőrizni kell már a 10 perctől, hogy nehogy megégjenek.

Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Utána már csak a kedvenc filmünket kell elővenni, és  közben nasizhatunk is az elkészült csemegéből. 🙂

Jó étvágyat!

Klarissza

Recept: Editke drága

Címkék:
Tovább a blogra »