Itt a hétvége, ami egy remek lehetőség arra, hogy kipróbáld, ezt a sikeres, könnyű Japán receptet! Ne gondolj bonyolult dologra, csak fél óra az egész! Egy kis kényeztetés, nem lehet abbahagyni , egyszerűen imádni való… 🙂
Hozzávalók:
Pác:
3 ek japán light szójaszósz
1 ½ reszelt gyömbér
2 ek szaké
Mártogatós:
2 tk japán light szójaszósz
2 tk cukor
1 db csillagánizs
1 evőkanál szaké vagy rizsecet
2 tk citrom leve
3 csepp chili szezámolaj, vagy sima szezámolaj – (ha nincs, akkor egy kis apróra vágott chili és olívaolaj keverékével helyettesíthetjük)
1 szelet friss gyömbér lereszelve
1 ½ tk méz
80 ml Niban dashi – (ez egy növényi alapleves, helyettesíthető zöldség alaplével)
Elkészítés:
A húst kis falatkákra vágjuk, és a pác lébe forgatjuk, hűtőbe tesszük érlelni, kb. 15 percre. De ha van több időnk, akkor lehet, akár egy éjszakán át is pihentetni, így a pác ízei, még jobban átjárják hús falatkákat. Addig elkészítjük a mártogatóst hozzá.
A mártogatós hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük. Majd a kisült falatkákat, ezzel a mártogatóssal kínáljuk.
Ezt követően a pácos húshoz, 1 púpozott kanál kukoricalisztet keverünk és forró olajba, wokba kisütjük.
Tálaláskor szezámmaggal, apróra vágott zöldhagymával megszórjuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: B.Laci