Egy kis kényeztetés – Etetni bolondulásig…

Itt a hétvége, ami egy remek lehetőség arra, hogy kipróbáld, ezt a sikeres, könnyű Japán receptet! Ne gondolj bonyolult dologra, csak fél óra az egész! Egy kis kényeztetés, nem lehet abbahagyni , egyszerűen imádni való…  🙂 



Japán rántott csirkemell falatkák/mártogatóssal

Hozzávalók:

Pác:

3 ek japán light szójaszósz

1 ½ reszelt gyömbér

2 ek szaké

Mártogatós:

2 tk japán light szójaszósz

2 tk cukor

1 db  csillagánizs

1 evőkanál  szaké vagy rizsecet

2 tk citrom leve

3 csepp chili szezámolaj, vagy sima szezámolaj – (ha nincs, akkor egy kis apróra vágott chili és olívaolaj keverékével helyettesíthetjük)

1 szelet friss gyömbér lereszelve

1 ½ tk méz

80 ml Niban dashi – (ez egy növényi alapleves, helyettesíthető zöldség alaplével)

Elkészítés:

A húst kis falatkákra vágjuk, és a pác lébe forgatjuk, hűtőbe tesszük érlelni, kb. 15 percre. De ha van több időnk, akkor lehet, akár egy éjszakán át is pihentetni, így a pác ízei, még jobban átjárják hús falatkákat. Addig elkészítjük a mártogatóst hozzá.

A mártogatós hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük. Majd a kisült falatkákat, ezzel a mártogatóssal kínáljuk.

Ezt követően a pácos húshoz, 1 púpozott kanál kukoricalisztet keverünk és forró olajba, wokba kisütjük.

Tálaláskor szezámmaggal, apróra vágott zöldhagymával megszórjuk.

Jó étvágyat!

Klarissza

Recept: B.Laci

Címkék:
Tovább a blogra »