Klarissza Blogja

Egy kis kényeztetés – Etetni bolondulásig…

Itt a hétvége, ami egy remek lehetőség arra, hogy kipróbáld, ezt a sikeres, könnyű Japán receptet! Ne gondolj bonyolult dologra, csak fél óra az egész! Egy kis kényeztetés, nem lehet abbahagyni , egyszerűen imádni való…  🙂 


japán csirkemell falakák mártogatóssalJapán rántott csirkemell falatkák/mártogatóssal
Hozzávalók:
Pác:
3 ek japán light szójaszósz
1 ½ reszelt gyömbér
2 ek szaké

 

 

Mártogatós:
2 tk japán light szójaszósz
2 tk cukor
1 db  csillagánizs
1 evőkanál  szaké vagy rizsecet
2 tk citrom leve
3 csepp chili szezámolaj, vagy sima szezámolaj – (ha nincs, akkor egy kis apróra vágott chili és olívaolaj keverékével helyettesíthetjük)
1 szelet friss gyömbér lereszelve
1 ½ tk méz
80 ml Niban dashi – (ez egy növényi alapleves, helyettesíthető zöldség alaplével)

Elkészítés:
A húst kis falatkákra vágjuk, és a pác lébe forgatjuk, hűtőbe tesszük érlelni, kb. 15 percre. De ha van több időnk, akkor lehet, akár egy éjszakán át is pihentetni, így a pác ízei, még jobban átjárják hús falatkákat. Addig elkészítjük a mártogatóst hozzá.

A mártogatós hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük. Majd a kisült falatkákat, ezzel a mártogatóssal kínáljuk.

japán csirkemell falakák mártogatóssal

Ezt követően a pácos húshoz, 1 púpozott kanál kukoricalisztet keverünk és forró olajba, wokba kisütjük.

Tálaláskor szezámmaggal, apróra vágott zöldhagymával megszórjuk.

Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: B.Laci

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!