Bolondos csirke…

Hoztam nektek, egy könnyű és gyors vacsorát. Én nagyon szeretem, próbáljátok ki.



Csirkés souvlaki
salátával/pita kenyérrel

Hozzávalók:

1 kg. csirke mell – (bőr nélküli, csont nélkül, kockára vágva, falatnyi nagyságú darabokra)

Pác:

1 csésze görög joghurt

1/4 csésze olívaolaj

3 gerezd zúzott fokhagyma

1 tk fekete bors

1 tk só

1 tk paprika

1/4 vörösbor

1 tk kapor

1 tk oregánó

1 citrom leve

Pikáns mártás:

1/2 csésze szójaszósz

1/4 csésze fehérbor ecet

2 ek worcestershire szósz

1/2 tk hagymapor

1/4 tk bazsalikom

1/4 tk oregánó

kis szecsuani bors

Tzatziki szósz:

1 pohár görög natúr joghurt vagy más natúr joghurt (leszűrjük a levét, hogy a folyadék csöpögjön ki)

1/2 uborka kockára vágott apróra (vagy aki, jobban szereti, az le is reszelheti)

1 ek olívaolaj

1 ek friss citromlé

1 tk aprított friss kapor

1 tk friss menta apróra vágva

1-2 gerezd fokhagyma reszelt

só ízlés szerint

Keverjük jól össze, és felhasználás előtt a hűtőbe tegyük 1-2 órára tálalás előtt.

Elkészítés:

Összekeverjük a pácnál lévő fűszereket, és a csirkét megforgatjuk benne, jó alaposan. Hűtőben 1 órát vagy jobb ha, egy éjszakát pácoljuk, hogy az ízek átjárják a húst. Elkészítjük a mártást és a tzatziki szószt.



Ezt követően nyársra húzzuk a csirkefalatokat, és grill sütőben kb. 5-8 perc alatt készre sütjük.  Sütőben is lehet grillezni, viszont ott meg kell forgatni, hogy ropogós legyen.

Ha elkészült, akkor tálalhatjuk pita kenyérrel, salátával, pikáns mártás és tzatziki szósszal.

*Tipp: vacsorára elhagyható a pita kenyér, és így már beilleszthető az egészséges étrendbe…

Jó étvágyat!

Klarissza

Recept: P.Jani

Címkék:
Tovább a blogra »