Hoztam nektek, egy könnyű és gyors vacsorát. Én nagyon szeretem, próbáljátok ki.
Csirkés souvlaki salátával/pita kenyérrel
Hozzávalók:
1 kg. csirke mell – (bőr nélküli, csont nélkül, kockára vágva, falatnyi nagyságú darabokra)
Pác:
1 csésze görög joghurt
1/4 csésze olívaolaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk fekete bors
1 tk só
1 tk paprika
1/4 vörösbor
1 tk kapor
1 tk oregánó
1 citrom leve
Pikáns mártás:
1/2 csésze szójaszósz
1/4 csésze fehérbor ecet
2 ek worcestershire szósz
1/2 tk hagymapor
1/4 tk bazsalikom
1/4 tk oregánó
kis szecsuani bors
Tzatziki szósz:
1 pohár görög natúr joghurt vagy más natúr joghurt (leszűrjük a levét, hogy a folyadék csöpögjön ki)
1/2 uborka kockára vágott apróra (vagy aki, jobban szereti, az le is reszelheti)
1 ek olívaolaj
1 ek friss citromlé
1 tk aprított friss kapor
1 tk friss menta apróra vágva
1-2 gerezd fokhagyma reszelt
só ízlés szerint
Keverjük jól össze, és felhasználás előtt a hűtőbe tegyük 1-2 órára tálalás előtt.
Elkészítés:
Összekeverjük a pácnál lévő fűszereket, és a csirkét megforgatjuk benne, jó alaposan. Hűtőben 1 órát vagy jobb ha, egy éjszakát pácoljuk, hogy az ízek átjárják a húst. Elkészítjük a mártást és a tzatziki szószt.
Ezt követően nyársra húzzuk a csirkefalatokat, és grill sütőben kb. 5-8 perc alatt készre sütjük. Sütőben is lehet grillezni, viszont ott meg kell forgatni, hogy ropogós legyen.
Ha elkészült, akkor tálalhatjuk pita kenyérrel, salátával, pikáns mártás és tzatziki szósszal.
*Tipp: vacsorára elhagyható a pita kenyér, és így már beilleszthető az egészséges étrendbe…
Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: P.Jani
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: