Egy roppant egyszerű finomságot hoztam most nektek. Igazi vendégváró, gyors és könnyű elkészíteni és nagyon finom… Mindössze három alapanyag kell hozzá… 🙂
Baconbe göngyölt aszalt szilva, mandulával
Hozzávalók:
8 szelet bacon
16 db aszalt szilva
5 dkg kecskesajt, vagy más, lágy, karakteres ízű sajt
(Tipp: Ínyenceknek, az aszalt szilva közepébe 1 szem mandulát is tehetünk)
Elkészítés:
A sajtot kis kockákra vágjuk, majd az aszalt szilvák közepébe csomagoljuk. A baconokat kettévágjuk, és az aszalt szilvákat beletekerjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. A sütési idő felénél megforgatjuk, hogy mindkét oldala egyformán megpiruljon.
*Tipp: fogpiszkálóval átszúrjuk a baconos tekercseket, hogy ne essen szét sütésnél.
Baconbe göngyölt csirkemáj, asztalt szilvával
Hozzávalók:
csirkemáj
füstölt bacon
aszalt szilva
só
bors
majoránna
fokhagyma
kevés olaj
Elkészítés:
A csirkemájakat megmossuk, megtisztítjuk, félbevágjuk. Kevés olajon megpirítjuk, vigyázva, hogy a darabok egyben maradjanak, fűszerezzük. Ha kicsit kihűlt, minden darab mellé teszünk egy szem aszalt szilvát, és betekerjük a szalonnába. Tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk őket, és szép pirosra sütjük. Burgonyapüré vagy petrezselymes burgonya illik hozzá.
Baconbe tekert rozmaringgal töltött datolya
A datolyát kimagozzuk, mag helyére friss rozmaring leveleket töltünk és füstölt bacon szeletbe betekerjük, forró sütőben, pár perc alatt pirosra sütjük.
(Tipp: rozmaring elhagyásával, a bacon szalonna tetejére 1 babérlevelet tehetünk vagy tölthetjük a datolyát sajttal is.)
Baconbe, sonkába tekert sajttal töltött datolya
Hozzávalók:
16 db datolya
16 szelet bacon
16 szelet gépsonka
150 g kékpenészes sajt pld: gorgonzola
Elkészítés:
A datolyát hosszába bevágjuk, a magokat eltávolítjuk. Sajtot teszünk a mag helyére, majd baconnel becsavarjuk. Átszúrjuk egy fogpiszkálóval, és mehet a sütőbe 5-10 percre.
Baconbe tekert sült spárga
Hozzávalók:
12 db zöldspárga
4 csík baconszalonna
kevés méz (elhagyható, de szerintem nagyon finom vele)
Elkészítés:
A zöld spárgák végeiből kb. 1-2 centit (a fásabb részt) levágjuk, majd megmossuk, és 3 darabot beletekerünk egy bacon szeletbe. A betekert spárgákat tepsibe tesszük és forró sütőbe 15 perc alatt megsütjük. A negyed óra leteltével, a kilógó spárgavégeket és fejeket meglocsoljuk egy kevés mézzel és még 5 percig sütjük.
Az egészséges étrendet követőek, saláta kiséretében fogyasszák a kis kedvenc falatokat.
Jó étvágyat!
Klarissza
Inspiráció/kép: Gabi barátnőm küldte
Kommentek