Sokak által imádott – régi kedvenc…

Gyors ebéd fillérekből! Ha olcsón és gyorsan szeretnéd megúszni az ebédet, akkor ezt próbáld ki, ezt a régi jó kedvencet, salátával felturbózva, igazi gasztro élményt nyújt és még egészséges is… 🙂

Sajttal-sonkával töltött csirkemell

Majonézes/citromos-fokhagymás csicseriborsó salátával

Hozzávalók:

4 db csirkemell filé

4 db tejszínes kockasajt – (4 szelet gépsonka

só (tengeri vagy himalája)

szecsuani bors

kakukkfű

fokhagyma (fokhagyma nyomon átnyomva)

tej vagy natúr joghurt

Panírozáshoz:

kukoricaliszt

tojás

natúr kukorica pehely (Corn Flakes)

Sütéshez:

kókuszzsír

Elkészítés:

A szeletelt csirkemelleket kiklopfoljuk, 15 percig fokhagymás tejben áztatjuk, vagy joghurtba: (így elérhetjük, hogy a csirkemell omlós és puha legyen), az idő letelte után, törölgessük meg papírtörlővel és fűszerezzük: só, bors, kakukkfű.  Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelet sonkát és 1-1 darab kockasajtot. A csirkemelleket összehajtjuk, fokpiszkálóval megtűzdeljük, hogy ne essen szét, és lisztbe, tojásba, durvára tört/darált kukorica pehelybe forgatjuk.  (a natúr durvára tört/darált kukorica pelyhet, sózzuk, borsozzuk panírozás előtt)

Bő kókuszzsírban kisütjük. Köretnek majonézes csicseriborsót adunk hozzá, ha valaki nem szereti, vagy nem eheti a majonézt, akkor citromos-fokhagymás csicseriborsó salátát készítsünk mellé.

*Tipp: ha nincs otthon kockasajt, jó az eidami, trappista lereszelve, vagy füstölt sajt.  Aki pikánsan szereti, tehet bele vékony karikára vágott lila hagymát is a sonka és a sajt mellé.





Citromos-fokhagymás csicseriborsó saláta

Hozzávalók:


1 üveg csicseriborsó

(készíthetjük, száraz csicseriborsóból is, de azt előző este be kell áztatni, a mennyiség 3*ába, másnap leszűrni, tiszta vízbe feltenni és 1-1,5 óra alatt készre főzzük, mielőtt leszűrjük megkóstolni, hogy megpuhult-e)

1 lime leve

1 citrom leve

1 gerezd fokhagyma

1 közepes lilahagyma

2 evőkanál extra szűz olí,va olaj

1 kis csokor petrezselyem

nagy csipet só

Elkészítés:

Egy nagy tálban az olajat, a citrom és a lime levével összekeverjük, sózzuk,  apróra vágott lilahagymával, petrezselyemmell, zúzott fokhagymával ízesítjük. Evvel az öntettel meglocsoljuk a csicseriborsót, és összekeverjük.  Apró kockára vágom a chili paprikát (aki nem szereti, az erőset magozza ki) és azt is a csicseriborsóhoz keverem és lehet tálalni a csirkemellhez.

*Tipp: A csicseriborsót, lehet enni langyosan és hidegen, önmagában vagy köretként, illik hozzá a kecskesajt is.

Majonézes csicseriborsó saláta

Hozzávalók:

1 üveg csicseriborsó

Öntet:

fél dl olíva olaj

1 tojás sárgája

1 kk. mustár

1 kk. cukor

2 ek. majonéz

1 cikk fokhagyma

fél citrom leve



2 dl tejföl

*Tipp: ízesíthetjük még 1 marék apróra vágott petrezselyemzölddel, de ha nincs, otthon vagy a gyerekek nem szeretik, akkor ez elhagyható.

Elkészítése:

Az öntetnél lévő alapanyagokat összekeverjük, és a leszűrt csicseriborsóval összekeverjük.

*Tipp: az egészséges étrendet követőek, ne panírozzák be a húst, vagy használjanak panko morzsát, de akár natúr formátumban is ki lehet sütni, kókuszzsírban.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »