Gyors ebéd fillérekből! Ha olcsón és gyorsan szeretnéd megúszni az ebédet, akkor ezt próbáld ki, ezt a régi jó kedvencet, salátával felturbózva, igazi gasztro élményt nyújt és még egészséges is… 🙂
Majonézes/citromos-fokhagymás csicseriborsó salátával
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
4 db tejszínes kockasajt – (4 szelet gépsonka
só (tengeri vagy himalája)
szecsuani bors
kakukkfű
fokhagyma (fokhagyma nyomon átnyomva)
tej vagy natúr joghurt
Panírozáshoz:
kukoricaliszt
tojás
natúr kukorica pehely (Corn Flakes)
Sütéshez:
kókuszzsír
Elkészítés:
A szeletelt csirkemelleket kiklopfoljuk, 15 percig fokhagymás tejben áztatjuk, vagy joghurtba: (így elérhetjük, hogy a csirkemell omlós és puha legyen), az idő letelte után, törölgessük meg papírtörlővel és fűszerezzük: só, bors, kakukkfű. Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelet sonkát és 1-1 darab kockasajtot. A csirkemelleket összehajtjuk, fokpiszkálóval megtűzdeljük, hogy ne essen szét, és lisztbe, tojásba, durvára tört/darált kukorica pehelybe forgatjuk. (a natúr durvára tört/darált kukorica pelyhet, sózzuk, borsozzuk panírozás előtt)
Bő kókuszzsírban kisütjük. Köretnek majonézes csicseriborsót adunk hozzá, ha valaki nem szereti, vagy nem eheti a majonézt, akkor citromos-fokhagymás csicseriborsó salátát készítsünk mellé.
*Tipp: ha nincs otthon kockasajt, jó az eidami, trappista lereszelve, vagy füstölt sajt. Aki pikánsan szereti, tehet bele vékony karikára vágott lila hagymát is a sonka és a sajt mellé.
Citromos-fokhagymás csicseriborsó saláta
Hozzávalók:
1 üveg csicseriborsó
(készíthetjük, száraz csicseriborsóból is, de azt előző este be kell áztatni, a mennyiség 3*ába, másnap leszűrni, tiszta vízbe feltenni és 1-1,5 óra alatt készre főzzük, mielőtt leszűrjük megkóstolni, hogy megpuhult-e)
1 lime leve
1 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
1 közepes lilahagyma
2 evőkanál extra szűz olí,va olaj
1 kis csokor petrezselyem
nagy csipet só
Elkészítés:
Egy nagy tálban az olajat, a citrom és a lime levével összekeverjük, sózzuk, apróra vágott lilahagymával, petrezselyemmell, zúzott fokhagymával ízesítjük. Evvel az öntettel meglocsoljuk a csicseriborsót, és összekeverjük. Apró kockára vágom a chili paprikát (aki nem szereti, az erőset magozza ki) és azt is a csicseriborsóhoz keverem és lehet tálalni a csirkemellhez.
*Tipp: A csicseriborsót, lehet enni langyosan és hidegen, önmagában vagy köretként, illik hozzá a kecskesajt is.
Majonézes csicseriborsó saláta
Hozzávalók:
1 üveg csicseriborsó
Öntet:
fél dl olíva olaj
1 tojás sárgája
1 kk. mustár
1 kk. cukor
2 ek. majonéz
1 cikk fokhagyma
fél citrom leve
só
2 dl tejföl
*Tipp: ízesíthetjük még 1 marék apróra vágott petrezselyemzölddel, de ha nincs, otthon vagy a gyerekek nem szeretik, akkor ez elhagyható.
Elkészítése:
Az öntetnél lévő alapanyagokat összekeverjük, és a leszűrt csicseriborsóval összekeverjük.
*Tipp: az egészséges étrendet követőek, ne panírozzák be a húst, vagy használjanak panko morzsát, de akár natúr formátumban is ki lehet sütni, kókuszzsírban.
Jó étvágyat!
Klarissza