Érdemes hozzálátni, amikor a gyerkőcök épp egy jó adag chipsre vágynak, arról nem is beszélve, hogy mi felnőttek is imádjuk nasiként… és az sem utolsó dolog, hogy így olcsóbb, finomabb és egészségesebb is, mint a bolti… 🙂
Sós lé:
2 csésze víz
1 csésze sherry borecet
2 evőkanál cukor
2 evőkanál só
ezt összerázzuk, keverjük.
Elkészítés:
Vékonyra szeleteljük a burgonyát (krumplit). Az fenti hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és ebbe a sós lébe áztatjuk – egy egész éjszakán át, vagy pár órát -, a krumplit, attól függ, mikor szeretnénk elkészíteni.
Ezt követően lecsepegtetjük, és egyenként leitatjuk róla a nedvességet, és utána aranysárgára kisütjük, forró kókuszzsírban.
A kész chipsdarabokat szedjük ki tányérra, sózzuk meg és fűszerezzük ízlés szerint. (leitatni papírtörlővel nem szükséges az olajat, – ha kókuszzsírban sütjük ki-, mivel nem szívja meg magát a krumpli az olajjal, minden más esetben szükséges).
Ízesíthetjük őrölt borssal, fokhagymával, reszelt sajttal, szalonnadarabkákkal, sőt apróra vágott metélőhagymával is megszórhatjuk.
Ha van ráérős kis időnk, akkor a burgonyát, hullámos szeletelővel is felszeletelhetjük, imádni fogják a gyerekek. 🙂
Jó nasizást!
Klarissza
Recept: K.Gabi