Ezt mindenki szereti – csináljuk otthon…

Érdemes hozzálátni, amikor a gyerkőcök épp egy jó adag chipsre vágynak, arról nem is beszélve, hogy mi felnőttek is imádjuk nasiként… és az sem utolsó dolog, hogy így olcsóbb, finomabb és egészségesebb is, mint a bolti… 🙂

Házi burgonya chips

Sós lé:

2 csésze víz

1 csésze sherry borecet

2 evőkanál cukor

2 evőkanál só

ezt összerázzuk, keverjük.

Elkészítés:

Vékonyra szeleteljük a burgonyát (krumplit). Az fenti hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és ebbe a sós lébe áztatjuk – egy egész éjszakán át, vagy pár órát -, a krumplit, attól függ, mikor szeretnénk elkészíteni.

Ezt követően lecsepegtetjük, és egyenként leitatjuk róla a nedvességet, és utána aranysárgára kisütjük, forró kókuszzsírban.

A kész chipsdarabokat szedjük ki tányérra, sózzuk meg és fűszerezzük ízlés szerint. (leitatni papírtörlővel nem szükséges az olajat, – ha kókuszzsírban sütjük ki-, mivel nem szívja meg magát a krumpli az olajjal, minden más esetben szükséges).

Ízesíthetjük őrölt borssal, fokhagymával, reszelt sajttal, szalonnadarabkákkal, sőt apróra vágott metélőhagymával is megszórhatjuk.

Ha van ráérős kis időnk, akkor a burgonyát, hullámos szeletelővel is felszeletelhetjük, imádni fogják a gyerekek. 🙂

Jó nasizást!

Klarissza

Recept: K.Gabi

Címkék:
Tovább a blogra »