Klarissza Blogja

Amikor egy kis melegségre vágysz…

Amikor egy kis változatosságra vágysz, érdemes elkészíteni, ezt a lelket melengető thai kókuszos csirkehúslevest, egyszerűen fenséges, tuti biztos nem fogsz benne csalódni… 🙂

Thai-kókuszos-csirkelevesThai ínycsiklandózó kókuszos csirkehúsleves
Hozzávalók:
csirkehúsleves alaplé
csirke comb
kis chili pehely
öt bors keverék, szecsuani bors, só mozsárba összetörve
kis kakukkfű
2 evőkanál szójaszósz

 

1 doboz (4 dl) kókusztej
1 db citrom leve
Friss koriander zöld
Lehet bele tenni gombát is, aki szereti


Elkészítés:
A félig megfőtt, és kihűtött csirkehúst megszórjuk, bors keverékkel, chili pehellyel, kakukkfűvel.

Ezt követően kisütjük kókuszzsírban, úgy hogy jól megsüljön a csirke bőre. Kihűtjük.

A levesbe 2 ek. szójaszószt teszünk és beletesszük a kókusztejet, (előtte egy – két merőkanál forró levest teszünk a kókusztejhez, elkeverjük) és úgy öntjük a leveshez. Citromlével ízesítjük.

Thai-kókuszos-csirkeleves

A kihűlt csirkét, apró kockára vágjuk, és a leveshez adjuk, egyet forralunk rajta. Megkóstoljuk, és ha úgy találjuk, önthetünk hozzá még egy kis szójaszószt, vagy citromlevet.

Tálaláskor, meghintjük a koriander zölddel, és azonnal tálaljuk.

*Tipp:
Én, amikor egy jó adag csirkehúslevest készítek, akkor szoktam, ezt a levest is elkészíteni, viszont van, amikor a csirkehúsleves alaplevét lefagyasztom, és később készítem el.

*Recept itt:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2013/11/03/izletes-pikans-csirkehusleves-cernametelttel-ahogyan-mi-szeretjuk/
Lehet a zöldségeket, 5 cm hosszú, gyufaszálnyi csíkokra is vágni, de figyelembe kell venni a főzésnél, hogy itt a zöldségnek csak pár perc a főzési ideje, hogy olyan roppanós maradjon.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!