Ezt nem lehet megunni…

Reggelire, vacsorára bármikor elkészíthető, fokhagymás tejföllel megbolondítva, szinte mennyei az íze… 🙂

Sajtos-fűszeres krumplis lepény – tócsni – lapcsánka

Hozzávalók:


10 szem sütni való közepes burgonya

1 tojás

4-5 ek liszt



bors

pici szerecsendió

2 gerezd fokhagyma – reszelt

tejföl

10 dkg reszelt sajt

petrezselyem

kapor

őrölt kömény

kókuszzsír (vagy olaj)

Elkészítés:

Lereszeljük a krumplit és hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, pici szerecsendió reszelünk hozzá, fokhagymával ízesítjük, és rászórunk a tetejére kb. 4-5 evőkanálnyi lisztet és reszelt sajtot.  3 felé veszem a krumplis masszát,  fűszerezem az egyiket, petrezselyemmel, a másodikat őrölt köménnyel, a harmadikat kaporral.

Ezt összekeverjük, és forró kókusz zsírban kisütjük. Lehet vastagabb és vékonyabb lepényeket csinálni belőle, ki ahogy szereti. – Én jól le szoktam nyomkodni, hogy jól megsüljön, mi ropogósan szeretjük – Ha kész, tejföllel megkenve, isteni lakoma. Hamar készen van és olcsó. Köretként, sült húshoz is adhatjuk.

Jó étvágyat.

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »