Klarissza Blogja

Ezt nem lehet megunni…

Reggelire, vacsorára bármikor elkészíthető, fokhagymás tejföllel megbolondítva, szinte mennyei az íze… 🙂

sajtos-fűszeres-lapcsánka-tócsni-krumplis-lepénySajtos-fűszeres krumplis lepény – tócsni – lapcsánka
Hozzávalók:

10 szem sütni való közepes burgonya
1 tojás
4-5 ek liszt

bors
pici szerecsendió
2 gerezd fokhagyma – reszelt

 

tejföl
10 dkg reszelt sajt
petrezselyem

kapor
őrölt kömény
kókuszzsír (vagy olaj)

Elkészítés:
Lereszeljük a krumplit és hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, pici szerecsendió reszelünk hozzá, fokhagymával ízesítjük, és rászórunk a tetejére kb. 4-5 evőkanálnyi lisztet és reszelt sajtot.  3 felé veszem a krumplis masszát,  fűszerezem az egyiket, petrezselyemmel, a másodikat őrölt köménnyel, a harmadikat kaporral.

sajtos-fűszeres-lapcsánka-tócsni-krumplis-lepény

Ezt összekeverjük, és forró kókusz zsírban kisütjük. Lehet vastagabb és vékonyabb lepényeket csinálni belőle, ki ahogy szereti. – Én jól le szoktam nyomkodni, hogy jól megsüljön, mi ropogósan szeretjük – Ha kész, tejföllel megkenve, isteni lakoma. Hamar készen van és olcsó. Köretként, sült húshoz is adhatjuk.

Jó étvágyat.
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!