Reggelire, vacsorára bármikor elkészíthető, fokhagymás tejföllel megbolondítva, szinte mennyei az íze… 🙂
Sajtos-fűszeres krumplis lepény – tócsni – lapcsánka
Hozzávalók:
10 szem sütni való közepes burgonya
1 tojás
4-5 ek liszt
só
bors
pici szerecsendió
2 gerezd fokhagyma – reszelt
tejföl
10 dkg reszelt sajt
petrezselyem
kapor
őrölt kömény
kókuszzsír (vagy olaj)
Elkészítés:
Lereszeljük a krumplit és hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, pici szerecsendió reszelünk hozzá, fokhagymával ízesítjük, és rászórunk a tetejére kb. 4-5 evőkanálnyi lisztet és reszelt sajtot. 3 felé veszem a krumplis masszát, fűszerezem az egyiket, petrezselyemmel, a másodikat őrölt köménnyel, a harmadikat kaporral.
Ezt összekeverjük, és forró kókusz zsírban kisütjük. Lehet vastagabb és vékonyabb lepényeket csinálni belőle, ki ahogy szereti. – Én jól le szoktam nyomkodni, hogy jól megsüljön, mi ropogósan szeretjük – Ha kész, tejföllel megkenve, isteni lakoma. Hamar készen van és olcsó. Köretként, sült húshoz is adhatjuk.
Jó étvágyat.
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: