Tortillát akár otthon is készíthetsz, és így olyan belevalókkal pakolod meg, melyeket biztosan szeretsz. Ennek nem lehet ellenállni, én akár mindennap tudnám enni, akár húsosan, akár salátával töltve.. Próbáljátok ki, nagyon finom… 🙂
Olivás/fokhagymás tortilla/chapati – salátával
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
4 ek extra szűz oliva olaj
1 tk só
1/2 cs sütőpor
langyos víz
5 dkg oliva bogyó vagy 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, az olajat és az apróra vágott olivát/vagy fokhagymát. Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük.
Ezt követően, 12 egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk.
Teflon serpenyőben, zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
A kész tortilla lapokat, tányér alatt, lefedve, melegen tartjuk.
Salátával tálaljuk.
Készíthetünk hozzá húsos (akár maradék grill csirkét apróra vágva) /zöldséges tölteléket, sajttal megszórva, joghurttal vagy bármilyen szósszal – én nagyon szeretem a Thai édes-chilis mártást – megkenve, feltekerve, már ehetjük is. 🙂
Jó étvágyat!
Klarissza
Recept ötlet/kép: Gabi barátnőm küldte
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: