Jóízűen csak otthon lehet cupákolni belőle…

Ezt a receptemet ajánlom a hús imádóknak, ezt bizony el kell készítenetek, megéri… annyira, de annyira finom, a ropogós sült krumpli kíséretével, pedig egyszerűen mennyei… 🙂 Törj ki a klasszikus világából! Próbáld ki…

Hongkongi sült oldalas

Hozzávalók:

1 kg sertésoldalas

Alaplé:

2 ek szójaszósz

2 db apróra vágott chili paprika vagy chili pehely őrlemény

1 csokor koriander vagy fél kk. őrlemény

2 kk kókuszcukor vagy barna cukor

3 gerezd fokhagyma

2 db csillagánizs

gyöngyhagyma vagy 2 db újhagyma

fahéj – lehet őrlemény is 1 tk.

pár szem kardamom

1/2 csokor petrezselyem

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

1/2 kk kakukkfű

1 kk bors (szemesbors-szegfűbors keveréke)

2 db. babérlevél

viz – annyi hogy ellepje

2 vékony szelet gyömbér vagy gyömbér őrlemény

fél kk Himalája só



Mártás:

kókuszcukor

víz

szójaszósz

Elkészítés:

Az oldalast előfőzzük az alap lében, fél órát főzzük, utána 1 órát pároljuk. Lecsepegtetjük, lehűtjük.

Mártás:

A cukrot beletesszük egy lábasba, egy kis vízet öntünk rá, hogy hamarabb karamellizálodjon. Ha kész, felöntjük egy kis szójaszósszal, egy-két csepp fekete ecettel (ha nincs otthon, jó a sima ecet is) kicsit összeforraljuk és kész.

Forró kókuszolajba kisütjük az oldalast, ropogósra pár perc alatt. Lecsepegtetjük, megszórjuk (szemes bors, szegfűbors, chili pehely, durva só mozsárba összetört keverékével) ezt követően, ráöntjük a mártást. Megszórjuk apróra vágott, vékony csíkokra vágott új hagymával, zöld koriander.

Salátával – rizzsel tálaljuk, vagy sült krumplival tálaljuk.

Az egészséges étrendet követőek, a sült oldalast mártás kihagyása és sült krumpli nélkül, salátával fogyasszák.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »