Klarissza Blogja

Jóízűen csak otthon lehet cupákolni belőle…

Ezt a receptemet ajánlom a hús imádóknak, ezt bizony el kell készítenetek, megéri… annyira, de annyira finom, a ropogós sült krumpli kíséretével, pedig egyszerűen mennyei… 🙂 Törj ki a klasszikus világából! Próbáld ki…

Hongkongi-sült-oldalasHongkongi sült oldalas
Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas

Alaplé:
2 ek szójaszósz
2 db apróra vágott chili paprika vagy chili pehely őrlemény
1 csokor koriander vagy fél kk. őrlemény

 

2 kk kókuszcukor vagy barna cukor
3 gerezd fokhagyma
2 db csillagánizs
gyöngyhagyma vagy 2 db újhagyma
fahéj – lehet őrlemény is 1 tk.
pár szem kardamom
1/2 csokor petrezselyem
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1/2 kk kakukkfű
1 kk bors (szemesbors-szegfűbors keveréke)
2 db. babérlevél
viz – annyi hogy ellepje
2 vékony szelet gyömbér vagy gyömbér őrlemény
fél kk Himalája só

Mártás:
kókuszcukor
víz
szójaszósz

Elkészítés:
Az oldalast előfőzzük az alap lében, fél órát főzzük, utána 1 órát pároljuk. Lecsepegtetjük, lehűtjük.

Mártás:
A cukrot beletesszük egy lábasba, egy kis vízet öntünk rá, hogy hamarabb karamellizálodjon. Ha kész, felöntjük egy kis szójaszósszal, egy-két csepp fekete ecettel (ha nincs otthon, jó a sima ecet is) kicsit összeforraljuk és kész.

Hongkongi-sült-oldalas

Forró kókuszolajba kisütjük az oldalast, ropogósra pár perc alatt. Lecsepegtetjük, megszórjuk (szemes bors, szegfűbors, chili pehely, durva só mozsárba összetört keverékével) ezt követően, ráöntjük a mártást. Megszórjuk apróra vágott, vékony csíkokra vágott új hagymával, zöld koriander.

Salátával – rizzsel tálaljuk, vagy sült krumplival tálaljuk.

Az egészséges étrendet követőek, a sült oldalast mártás kihagyása és sült krumpli nélkül, salátával fogyasszák.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!