Ezt a receptemet ajánlom a hús imádóknak, ezt bizony el kell készítenetek, megéri… annyira, de annyira finom, a ropogós sült krumpli kíséretével, pedig egyszerűen mennyei… 🙂 Törj ki a klasszikus világából! Próbáld ki…
Hongkongi sült oldalas
Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas
Alaplé:
2 ek szójaszósz
2 db apróra vágott chili paprika vagy chili pehely őrlemény
1 csokor koriander vagy fél kk. őrlemény
2 kk kókuszcukor vagy barna cukor
3 gerezd fokhagyma
2 db csillagánizs
gyöngyhagyma vagy 2 db újhagyma
fahéj – lehet őrlemény is 1 tk.
pár szem kardamom
1/2 csokor petrezselyem
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1/2 kk kakukkfű
1 kk bors (szemesbors-szegfűbors keveréke)
2 db. babérlevél
viz – annyi hogy ellepje
2 vékony szelet gyömbér vagy gyömbér őrlemény
fél kk Himalája só
Mártás:
kókuszcukor
víz
szójaszósz
Elkészítés:
Az oldalast előfőzzük az alap lében, fél órát főzzük, utána 1 órát pároljuk. Lecsepegtetjük, lehűtjük.
Mártás:
A cukrot beletesszük egy lábasba, egy kis vízet öntünk rá, hogy hamarabb karamellizálodjon. Ha kész, felöntjük egy kis szójaszósszal, egy-két csepp fekete ecettel (ha nincs otthon, jó a sima ecet is) kicsit összeforraljuk és kész.
Forró kókuszolajba kisütjük az oldalast, ropogósra pár perc alatt. Lecsepegtetjük, megszórjuk (szemes bors, szegfűbors, chili pehely, durva só mozsárba összetört keverékével) ezt követően, ráöntjük a mártást. Megszórjuk apróra vágott, vékony csíkokra vágott új hagymával, zöld koriander.
Salátával – rizzsel tálaljuk, vagy sült krumplival tálaljuk.
Az egészséges étrendet követőek, a sült oldalast mártás kihagyása és sült krumpli nélkül, salátával fogyasszák.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek