Gyors/olcsó és nagyon finom…

Gyors-olcsó és nagyon finom….Ebből bizony észre se veszed és egy tányérral be tudnál belőle falni… 🙂



Almás Álom pite


Hozzávalók:

2o dkg cukor

50 dkg liszt (sima)

25 dkg margarin

1 evőkanál tejfel

2 tojás (egész)

1 sütőpor

1 vaníliás cukor

Dejó (dió ízű őrlemény)

1 kg alma

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, ízesítjük egy kis marék cukorral (mivel a „Dejó” őrleményben is van cukor) és fahéjjal.

A lisztet, margarint sütőport összemorzsoljuk, ezt követően 2 egész tojással, cukor, tejföllel, vaníliás cukorral jól összegyúrjuk, nem kel pihentetni.



2 részre osztjuk, egyik felét kinyújtva a tepsibe tesszük egyenletesen, elosztjuk az almás tölteléket, megszórjuk „Dejó”-val, hogy a tészta ne szívja magába az alma levét, és ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát, tetejét megszúrkáljuk villával (hogy ne repedjen meg a teteje). Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

*Megjegyzés:

Mi évek óta diópótlót használunk dió helyett, mivel a dióra a családtagom allergiás.  A „Dejó” (200 g. kb. 249,- Ft) egészséges táplálék, mivel szinte kizárólag természetes alapanyagokból áll: pörkölt napraforgóbélből, pörkölt búzacsírából, cukorból, aromából és antioxidánsból. Az őrlemény felhasználási területe megegyezik az őrölt dióéval. Az íze nagyon hasonlít a dióéhoz, és egész finomra van darálva.

Jó étvágyat!

Klarissza

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »