Klarissza Blogja

Tuti tipp – Thai konyha varázsa…

Thai varázslat, bizony ennek nem lehet ellenállni, akár rizzsel vagy salátával fogyasztjuk, íze mennyei… 🙂 Igazi, laktató, egytálétel… Érdemes kipróbálni! Biztos, hogy a kedvenceitek közé fog kerülni, mert nagyon finom…

thai-curry-csirke

Thai currys csirke
Hozzávalók:
1 kg csirke mell/vagy comb
1 tk friss kurkuma
fél maréknyi mogyoróhagyma vagy zöldhagyma
1 ek gyömbér
1 ek citromfű
1 tk garnélapaszta (kicsi) – elhagyható

1/2 tk ötbors fűszer
1/2 tk kömény
fél maréknyi koriander – ha nincs pótoljuk petrezselyemmel
1-2 db chili
4 ek oliva olaj
fél maréknyi mogyoró – (natúr)
1 tk curry por
1 ek kókuszcukor – vagy pálma, barna cukor
1 ek halszósz – – elhagyható
1 tk tamarin püré – elhagyható
1 db lime
400 ml kókusztej

thai-curry-csirke

Elkészítés:
Pác:
Apróra vágva: friss kurkuma, mogyoróhagyma, gyömbér, citromfű, kicsi garnélapaszta,
(ötbors, kömény, koriander megpirítunk serpenyőbe, utána összedaráljuk, vagy mozsárba összetörjük), ezt is a páchoz adjuk. Szárított chili paprikát kimagozunk és vízbe áztatjuk, ha megpuhult felaprítjuk és ezt is a páchoz adjuk, és olíva olajat. Ezt mind összeturmikszoljuk. A csirkemelleket csíkokra vágjuk, és a pácban összeforgatjuk.
Egy éjszakán át vagy pár órán át a hűtőbe érleljük – minimum: 30 perc.

Utána hozzáadunk még egész mogyorót, kicsi curry port, finom szeletekre vágott gyömbért, kókusz vagy pálma (barna) cukrot, halszószt és egy kicsi tamarin pürét. – a tamarint előtte vizbe áztatjuk, szitán átnyomjuk, és úgy adjuk a húshoz -.

Forró olajba – wokba megsütjük a húst 5-10 percig kavargatva. Ha kell egy kis vízet, vagy csirkealaplét adunk hozzá. Amikor már majdnem kész, felöntjük kókusztejjel, de ezt már nem szabad főzni, csak épphogy összeforraljuk.

Köretként salátával/rizzsel vagy párolt zöldséggel is kínálhatjuk, egy kis lime kíséretében.
én első alkalommal kihagytam a garnéla pasztát, tamarin pürét, halszószt, mivel nem volt otthon, így is nagyon jó lett –

Az egészséges étrendet követőek, a thai currys csirkét salátával is fogyaszthatják.

Jó étvágyat!
Klarissza
Receptet/kép: Gabi barátnőm küldte

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!