Távol kelet – fűszer ékkövei – gasztro élménye…

Távol kelet egyik gasztro élményét hoztam el nektek, érdemes elkészíteni, egy kulináris élvezettel gazdagodhattok… 🙂 Isteni finom, és kihagyhatatlan… és nagyon gyorsan készen van… 🙂 Tudtad, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak? Te is próbáld ki ezt a nagyszerű fogást ebédre vagy vacsorára!



Ázsiai sült csirkecomb/salátával

Hozzávalók:

2 db csirke comb – alsó-felső

1 ek rizsbor

1 ek szójaszósz

2 db fokhagyma

2 kk gyömbér

2 db csillagánizs

1 kisebb rúd fahéj

1-2 db zöldhagyma

1 kk barna cukor

1 kk ázsiai szecsuani bors

1/2 himalája só – nagyszemű

1/2 db lime leve

Sütéshez:

kókuszzsír

Elkészítése:

A csirke combokat, előfőzzük az alapélével.

Alaplé:

víz, rizsbor, szójaszósz, fokhagyma, gyömbér, csillagánizs, fahéj, új hagyma, barna cukor.

Nagy szemű sót és ázsiai szecsuani borst teflonba megpirítunk, utána mozsárba, vagy darálón, megdaráljuk.

Ha háromnegyedig már megfőtt a csirke az alaplébe, akkor kivesszük, lecsöpögtetjük és forró kókuzszsírban wokban vagy serpenyőbe, pirosra, ropogósra sütjük, hogy a bőre szép ropogós legyen.

Ezt követően, ha kész, megszórjuk az összedarált só és bors pirított keverékével – ízlés szerint –  és meglocsoljuk egy pici lime levével. Salátával vagy rizzsel tálaljuk.

Az egészséges étrendet követők is, salátával bátran fogyaszthatják.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »