Klarissza Blogja

Távol kelet – fűszer ékkövei – gasztro élménye…

Távol kelet egyik gasztro élményét hoztam el nektek, érdemes elkészíteni, egy kulináris élvezettel gazdagodhattok… 🙂 Isteni finom, és kihagyhatatlan… és nagyon gyorsan készen van… 🙂 Tudtad, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak? Te is próbáld ki ezt a nagyszerű fogást ebédre vagy vacsorára!


ázsiai-sült-csirkecomb

Ázsiai sült csirkecomb/salátával
Hozzávalók:
2 db csirke comb – alsó-felső
1 ek rizsbor
1 ek szójaszósz
2 db fokhagyma
2 kk gyömbér
2 db csillagánizs
1 kisebb rúd fahéj
1-2 db zöldhagyma
1 kk barna cukor
1 kk ázsiai szecsuani bors
1/2 himalája só – nagyszemű
1/2 db lime leve

Sütéshez:
kókuszzsír

Elkészítése:
A csirke combokat, előfőzzük az alapélével.

Alaplé:
víz, rizsbor, szójaszósz, fokhagyma, gyömbér, csillagánizs, fahéj, új hagyma, barna cukor.

Nagy szemű sót és ázsiai szecsuani borst teflonba megpirítunk, utána mozsárba, vagy darálón, megdaráljuk.

Ha háromnegyedig már megfőtt a csirke az alaplébe, akkor kivesszük, lecsöpögtetjük és forró kókuzszsírban wokban vagy serpenyőbe, pirosra, ropogósra sütjük, hogy a bőre szép ropogós legyen.

Ezt követően, ha kész, megszórjuk az összedarált só és bors pirított keverékével – ízlés szerint –  és meglocsoljuk egy pici lime levével. Salátával vagy rizzsel tálaljuk.

Az egészséges étrendet követők is, salátával bátran fogyaszthatják.

Jó étvágyat!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!